Νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη για τη ΜΙΝΙ

Νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη για τη ΜΙΝΙ

Θα είναι 7 σχέσεων και εξελίχθηκε στα πρότυπα αυτών της «μαμάς» BMW.

Η ΜΙΝΙ ανακοίνωσε ότι από τον επόμενο χρόνο πολλά από τα μοντέλα της θα εφοδιάζονται με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. 
 
Πρόκειται για ένα νέο κιβώτιο επτά σχέσεων που θα συνδυάζεται με επιλεγμένους κινητήρες με στόχο να ενισχύσει τον σπορτιβ χαρακτήρα των αυτοκινήτων. 
Το νέο κιβώτιο που φέρει τη γνωστή από τα μοντέλα της «μαμάς» BMW ονομασία Steptronic, και εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Getrag έρχεται να καταργήσει το αυτόματο των 6 σχέσεων που φορούν σήμερα τα αυτοκίνητα της ΜΙΝΙ.
 
Στην καρδιά του νέου κιβωτίου βρίσκονται δύο ελαιόψυκτοι συμπλέκτες. Ο πρώτος έχει να κάνει με τις μόνές σχέσεις και την όπισθεν και ο δεύτερος με τις ζυγές
Στη διάρκεια της κίνησης του αυτοκινήτου, ο ένας συμπλέκτης είναι ανοιχτός και ο άλλος κλειστός, με την ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου, η οποία αναλύει διαρκώς δεδομένα που αφορούν στον ρυθμό περιστροφής του κινητήρα, στη θέση του πεντάλ του γκαζιού και στην ταχύτητα κίνησης του οχήματος, να γνωρίζει εκ των προτέρων ποια είναι η πιο κατάλληλη για τις δεδομένες περιστάσεις επόμενη σχέση που πρέπει να επιλεχθει. 
 
Το νέο κιβώτιο θα συνδυάζεται και με έναν νέο επιλογέα που λειτουργεί στα πρότυπα αυτών της BMW (επιστρέφει στην αρχική του θέση μετά την επιλογή των θέσων), ενώ η επιλογή της θέσης Parking γίνεται με το πάτημα του σχετικού μπουτόν στο επάνω μέρος. Η αλλαγή θέσης του επιλογέα προς τα αριστερά επιλέγει αυτόματα το πρόγραμμα Sport, με τις αλλαγές των ταχυτήτων να γίνονται και κατ' επιλογή.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube