BMW Group και η CRITICAL Software επεκτείνουν τη συνεργασία τους

BMW Group και η CRITICAL Software επεκτείνουν τη συνεργασία τους

Προχωρούν σε σύσταση κοινοπραξίας με σκοπό να συνδυάσουν την τεχνογνωσία τους στον τομέα εξέλιξης λογισμικού (software engineering) αυτοκινήτου.

Μετά από μία επιτυχημένη συνεργασία στο παρελθόν, το BMW Group και η CRITICAL Software σχεδιάζουν τώρα μία στρατηγική επέκταση της συνεργασίας τους. Οι δύο εταιρίες κατέληξαν σε συμφωνία για τη σύσταση κοινοπραξίας με τίτλο Critical TechWorks, που υπόκειται σε έλεγχο και έγκριση από τις σχετικές αρχές ανταγωνισμού.

Με τη σύσταση της νέας κοινοπραξίας, το BMW Group κάνει ένα ακόμα βήμα προς τη μεταμόρφωσή του σε μία τεχνολογικά προηγμένη εταιρία μετακίνησης στο πλαίσιο της στρατηγικής NUMBER ONE > NEXT. Η Critical TechWorks έρχεται να συμπληρώσει το έμπειρο και συνεχώς επεκτεινόμενο δίκτυο του BMW Group στους τομείς εξέλιξης λογισμικού και τεχνολογιών πληροφορικής (ΙΤ). Οι δύο εταίροι αναμένεται να επωφεληθούν από την πολυετή εμπειρία της CRITICAL Software στην ευέλικτη εξέλιξη λογισμικού και την άνω των 100 ετών εμπειρία του BMW Group στην εξέλιξη της premium μετακίνησης.

Η Critical TechWorks θα προσφέρει την εμπειρία που διαθέτει στη συνδεσιμότητα οχημάτων, σε λύσεις ΙΤ βασισμένες στο cloud και στην ψηφιοποίηση εταιρικών διαδικασιών. Η κοινοπραξία επιδιώκει την έναρξη διεπιστημονικής συνεργασίας σε τομείς ενημέρωσης/ψυχαγωγίας και ψηφιακών υπηρεσιών σχετικών με τους πελάτες, και σε επίπεδο ψηφιοποίησης και αυτοματισμού προϊοντικής εξέλιξης, παραγωγής και πωλήσεων.

Το μερίδιο του BMW Group στην Critical TechWorks του διασφαλίζει πρόσβαση στην τεχνογνωσία και τις ειδικότητες μιας άκρως επιτυχημένης, Ευρωπαϊκής εταιρίας εξέλιξης λογισμικού. Η Λισαβώνα και το Πόρτο γνωρίζουν δυναμική άνοδο στον εν λόγω τομέα. Μαζί με τις εταιρίες που ήδη βρίσκονται στην Πορτογαλία, θα συμβάλλει στην ανάδειξη ενός Ευρωπαϊκού τεχνολογικού οικοσυστήματος για την εξέλιξη ψηφιακών υπηρεσιών και προϊόντων.

Ταυτόχρονα, το BMW Group αυξάνει τον αριθμό εργαζομένων στο τμήμα τεχνολογιών πληροφορικής και εξέλιξης λογισμικού, στη Γερμανία και σε πλείστες ακόμα εγκαταστάσεις του ανά τον κόσμο. Μέσα από τη δέσμευσή του στην ανάπτυξη γενικής τεχνογνωσίας του και κατάρτισης των στελεχών του, το BMW Group βρίσκεται στην ισχυρή θέση να παίξει ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση της ψηφιακής επανάστασης στη βιομηχανία αυτοκινήτου.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube