Νέο Citroën Cactus, ένα υβριδικό χωρίς μπαταρίες [video]

Νέο Citroën Cactus, ένα υβριδικό χωρίς μπαταρίες [video]

Σε συνέχεια της χθεσινής διαρροής, η Citroën αποκάλυψε πλήρως το πρωτότυπο Cactus, πρόγευση για τα επερχόμενα μοντέλα C-line.

Αντλώντας έμπνευση από το πρωτότυπο C-Cactus του 2007, η Citroën ήθελε ένα αυτοκίνητο με στιλ που θα συνταίριαζε την αισθητική με την πρακτικότητα.

Το νέο Cactus λοιπόν έρχεται με την τεχνολογία «Airbumps» στο αμάξωμα, που μετουσιώνεται μέσω ενός μαλακού υλικού που μπορεί να αντέξει στα μικροχτυπήματα και στις γρατζουνιές. Ένα πολυμερές υλικό που στη βάση της κατασκευής του έχει την ύπαρξη μικροφυσαλίδων αέρα στο εσωτερικό του που απορροφούν τα χτυπήματα. Η Citroën λέει ότι το Cactus είναι ένα κόμπακτ χάτσμπακ με μήκος 4,21 m, πλάτος 1,75 και ύψος 1,53. Η απόστασή του από το έδαφος είναι 21 πόντους, χαρακτηριστικό που το κατατάσσει στην κατηγορία των crossover.

Στην καμπίνα του νέου Citroën Cactus άμεση εντύπωση προκαλεί η 7ιντση οθόνη αφής που αντικαθιστά το κλασικό καντράν του αυτοκινήτου. Επιπλέον, οι συμβατικοί διακόπτες καταργήθηκαν για να κάνουν χώρο σε μια δεύτερη 8ιντση οθόνη αφής που υποκαθιστά και τις λειτουργίες τους. Ενδιαφέρουσα άποψη αποτελεί η τοποθέτηση του αερόσακου για τον οδηγό στην οροφή του Cactus, καθώς και οι πιεστικοί διακόπτες που έχουν αντικαταστήσει το συμβατικό λεβιέ ταχυτήτων.

Άλλες λεπτομέρειες δεν δόθηκαν από τηn εταιρεία, με τη Citroën να δηλώνει ότι η πηγή ισχύος του Cactus θα είναι μια επανάληψη της εφαρμογής της του συστήματος HybridAir, που περιλαμβάνει κινητήρα PureTech, επιτρέποντας στο αυτοκίνητο να πετυχαίνει κατανάλωση λιγότερο από 3 lt/100 km. Εδώ να θυμίσουμε ότι το καινοτόμο σύστημα  HybridAir χρησιμοποιεί πεπιεσμένο αέρα αντί για μπαταρίες για την αποθήκευση και απόδοση της ενέργειας. Έτσι δεν καταναλώνεται χώρος από την καμπίνα ή το πορτμπαγκάζ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Citroën, σε αστικό κύκλο η κατανάλωση του συστήματος μέσα στην πόλη είναι μικρότερη κατά 45% συγκρινόμενη με αυτή ενός συμβατικά κινούμενου αυτοκινήτου.

[Πηγή Citroën]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube