Το Honda NeuV σου φέρνει λεφτά ενώ κοιμάσαι [video]

Το Honda NeuV σου φέρνει λεφτά ενώ κοιμάσαι [video]

Το ηλεκτρικό πρωτότυπο μπορεί να μεταφέρει αυτόνομα κόσμο και να ξαναπουλάει ρεύμα στο δίκτυο της πόλης

Μπορεί στην Ελλάδα να μην έχουμε Uber, αλλά πολλοί θα ήθελαν να κάνουν τον ταξιτζή με το αυτοκίνητό τους για να συμπληρώνουν το εισόδημά τους στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Το Honda NeuV (New Electric Urban Vehicle) όμως, που εκτέθηκε στη CES του Las Vegas, μπορεί να το κάνει αυτό για σας χωρίς να κουνήσετε το δαχτυλάκι σας.

Η Honda εκτιμά ότι ο κόσμος δεν χρησιμοποιεί το αυτοκίνητό του το 96% του χρόνου, αλλά το NeuV αξιοποιεί αυτόν το νεκρό χρόνο μεταφέροντας «πελάτες» αυτόνομα. Κι επιπλέον, μπορεί να ελαφρύνει τον λογαριασμό ρεύματος του ιδιοκτήτη επιστρέφοντας ηλεκτρική ενέργεια που έχει αποθηκευτεί στην μπαταρία του, πίσω στο δίκτυο σε ώρες υψηλής ζήτησης.

«Σχεδιάσαμε το NeuV έτσι ώστε να είναι πιο χρήσιμο στον ιδιοκτήτη του, ελαχιστοποιώντας και εξαργυρώνοντας τον νεκρό χρόνο του», δήλωσε ο Mike Tsay, Επικεφαλής Σχεδιαστής στη Honda R&D Americas.

Το Neuv έχει μικρές διαστάσεις, 2.895 x 1.625 x 1.525 mm, και χώρο για δύο άτομα και αποσκευές κάτω από μια στενή, κατά το πλείστον γυάλινη καλύπτρα. Πίσω έχει μια φωτεινή «γέφυρα» από LED κι ένα τεράστιο παράθυρο, ενώ οι πόρτες ανοίγουν με εντελώς ασυνήθιστο τρόπο για να μην απαιτούν χώρο στα πάρκινγκ. Στο εσωτερικό υπάρχει ένα interface που εκτείνεται σε όλο το πλάτος του ταμπλό, κι ένα παράξενο τιμόνι με τα μπράτσα του στο κάτω μέρος.

Το NeuV κινείται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ 55 kW (75 PS) στους πίσω τροχούς τα οποία παίρνουν ενέργεια από μια μπαταρία 20 kWh που μπορεί να φορτιστεί επαγωγικά στα 6,6 kW και δίνει αυτονομία από 160 έως 320 km. Για μικρές διαδρομές, π.χ. από τον δημόσιο φορτιστή μέχρι το γραφείο, υπάρχει στο πίσω μέρος κι ένα ηλεκτρικό longboard ώστε να μη χρειάζεται να περπατάς καθόλου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube