O Καναδάς σέρνει τη Volkswagen στα δικαστήρια

O Καναδάς σέρνει τη Volkswagen στα δικαστήρια

Οι νομικές ιστορίες της Volkswagen στη Β. Αμερική δεν έχουν τελειωμό. Ύστερα από τις ΗΠΑ, ήρθε η σειρά του Καναδά να μηνύσει τον γερμανικό όμιλο για την κυκλοφορία 128.000 παράτυπων οχημάτων.

Η κακοτυχία του Ομίλου Volkswagen στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού φαίνεται δίχως τέλος. Την ίδια ώρα που το γερμανικό γκρουπ προσπαθεί να αποκαταστήσει τη φήμη του στις Ηνωμένες Πολιτείες, η καναδική ομοσπονδιακή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το μήνυσε με περίπου 60 κατηγορίες σχετικά με το dieselgate.

Συνολικά 128.000 παράτυπα αυτοκίνητα τέθηκαν σε κυκλοφορία από τον γερμανικό όμιλο μεταξύ του Ιανουαρίου 2008 και του Δεκεμβρίου 2015. Ας σημειωθεί ωστόσο, ότι το VW Group έχει ήδη αποζημιώσει οικονομικά όλους τους ιδιοκτήτες με 1.000 δολάρια Καναδά, και με επιπλέον 5.000-9.000 δολάρια, ειδικά τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που αφορούσε το σκάνδαλο. Η Volkswagen, η οποία είχε επιβεβαιώσει ότι έθεσε σε κυκλοφορία 11 εκατ. αυτοκίνητα με παράτυπο λογισμικό, επεχείρησε και πήρε το προβάδισμα σε αυτή την υπόθεση αυτή.

canada

Μια πρώτη ακρόαση θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο, Παρασκευή 13/12 και η Volkswagen έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι θα υπάρξει φιλικός διακανονισμός με τα καναδικά δικαστήρια, κάτι που πιθανότατα θα αποτρέψει μια νέα, μακρά ένδικη διαδικασία στη Βόρεια Αμερική.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube