Ο Fernando Alonso θα οδηγήσει Toyota Hilux προδιαγραφών Dakar

Ο Fernando Alonso θα οδηγήσει Toyota Hilux προδιαγραφών Dakar

Ο Ισπανός εξετάζει το ενδεχόμενο να λάβει μέρος στο επόμενο Dakar Rally!

Ο Fernando Alonso ετοιμάζεται να καθίσει πίσω από το τιμόνι ενός Hilux προδιαγραφών Dakar της Toyota Gazoo Racing στη Νότιο Αφρική σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα.

Οι δοκιμές του αγωνιστικού Hilux θα γίνουν κοντά στην πόλη Bokhara σε μια έρημο με μικρούς αμμόλοφους και χώμα μέσα στην εβδομάδα. Εκεί θα βρίσκονται ο νικητής του 2009 Dakar, Giniel de Villiers και ο συνοδηγός του Dennis Murphy για να βοηθήσουν τον Alonso να προσαρμοστεί στις πολύ διαφορετικές συνθήκες. Η συγκεκριμένη  έκδοση του Hilux της Toyota Gazoo Racing θριάμβευσε στο Dakar του 2019 με οδηγό Nasser Al-Attiyah.

Hilux Dakar

Ο Alonso φαίνεται πως εξετάζει το ενδεχόμενο να προσθέσει το Dakar στο πρόγραμμά του για το 2020, βγαίνοντας εκτός δρόμου μετά από μια επιτυχημένη καριέρα στις πίστες.

Να θυμίσουμε πως ο 37άχρονος Ισπανός που αποχώρησε πέρυσι από την Formula 1 μετά από 17 σεζόν και 2 τίτλους, έχει δεσμευθεί πως το 2020 θα επιστρέψει στο Indianapolis 500 του IndyCar με την ομάδα McLaren/Carlin, ενώ φέτος συμμετέχει στο πρωτάθλημα FIA Wolrd Endurance Championship με την Toyota Gazoo Racing όπου βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube