To σούπερκαρ της Alfa Romeo μας δείχνει τα φώτα του

To σούπερκαρ της Alfa Romeo μας δείχνει τα φώτα του

To πολυαναμενόμενο νέο σούπερκαρ της Alfa Romeo μας δείχνει τα φώτα του και μας υπενθυμίζει το αυριανό του ντεμπούτο.

Alfa Romeo

Η Alfa Romeo μας δίνει ένα τελευταίο teaser για το αινιγματικό της σούπερκαρ λίγο πριν το επίσημο ντεμπούτο του που είναι προγραμματισμένο για αύριο, 30 Αυγούστου 2023, στο μουσείο της μάρκας.

Το συνοδευτικό post στο Facebook της εταιρίας έχει ως τίτλο την φράση "Il coraggio di sognare" που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει το "Το θάρρος να ονειρεύεσαι".

Τα τέσσερα φώτα στην όχι και ιδιαίτερα αποκαλυπτική φωτογραφία υποδεικνύουν ότι είναι μάλλον τα πίσω φώτα του αυτοκινήτου. Ενσωματώνονται στη γρίλια του αυτοκινήτου με κάθετες διόδους. Το πάνω μέρος του αυτοκινήτου είναι κόκκινο και το κάτω βαμμένο σε σκούρο μαύρο.

 

Η Alfa Romeo έχει κάνει καταπληκτική δουλειά στο να κρύψει το σούπερκαρ της μέχρι την επίσημη παρουσίασή του, διατηρώντας παράλληλα ψηλά το ενδιαφέρον του κοινού αποκαλύπτοντας χαρακτηριστικές λεπτομέρειές του. Υπάρχουν υποψίες ότι το μοντέλο θα μοιράζεται κάποια μέρη του με την Maserati MC20. Το σύστημα μετάδοσης κίνησης φαίνεται πως θα είναι ένας 3λιτρος τούρμπο Nettuno V6 που θα συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να αποδίδει περίπου 800 ίππους, έναντι των 621 της Maserati MC20, η οποία δεν είναι υβριδική.

Θυμίζουμε ότι με ένα teaser νωρίτερα, η μιλανέζικη φίρμα μας είχε δείξει μέρος της καμπίνας του αυτοκινήτου, με την φωτογραφία να αποκαλύπτει ένα μέρος τους τιμονιού που είναι καφέ στο κέντρο του με το σήμα της εταιρίας να είναι μεταλλικό.

 

Ο CEO της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imperato, δήλωσε για το νέο μοντέλο πως «το σούπερκαρ θα φαίνεται εικονικό, πολύ σέξι και αναγνωρίσιμο» και περιέγραψε ότι θα ήταν «κάτι που θα μπορούσε να βάλει δίπλα σε μια 8C στο μουσείο του Arese».

Αν το νέο σούπερκαρ θα ονομάζεται 33 ή 6C είναι κάτι που θα μάθουμε αύριο. Όποιο και αν επικράτησε όμως, πρόκειται για δυο ονόματα που αναφέρονται σε κλασσικά μοντέλα της Alfa Romeo.

Το Tipo 33 ήταν μια σειρά από αγωνιστικά αυτοκίνητα. Η 33 Stradale ήταν ένα σούπερκαρ για τα στάνταρντ των τελών του 1960, με ένα καμπυλωτό σχήμα και έναν 2λιτρο V8 κινητήρα.

Η 6C αποτελείται από μια ολόκληρη σειρά αγωνιστικών μοντέλων και αυτοκινήτων δρόμου. Ένας 6κύλινδρος σε σειρά κινητήρας ήταν το κοινό στοιχείο όλων αυτών.

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι όλα τα κομμάτια που θα κατασκευαστούν έχουν ήδη βρει αγοραστή. Οπότε το νέο σούπερκαρ της Alfa Romeo αναμένεται να αποκτήσει συλλεκτικό χαρακτήρα με το που θα παρουσιαστεί στο κοινό.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube