smart: Αποκαλύψεων συνέχεια για το ηλεκτρικό της SUV

smart: Αποκαλύψεων συνέχεια για το ηλεκτρικό της SUV

H smart βρίσκεται πολύ κοντά στην παραγωγή του πρώτου ηλεκτρικού της SUV γεγονός που αποδεικνύουν και οι νέες φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα.

Από την ημέρα που η smart πέρασε ουσιαστικά στα χέρια του ομίλου Geely ήταν κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα υπήρχαν πολλές και σημαντικές αλλαγές στη δομή αλλά και στη φιλοσοφία της φίρμας. 

Πλέον, η εταιρεία βρίσκεται ένα βήμα πριν παρουσιάσει το πρώτο SUV μοντέλο στην ιστορία της, το οποίο φυσικά θα είναι αμιγώς… ηλεκτρικό. Η επίσημη πρώτη για το ελευθέρου χρόνου όχημα της smart θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο στο σαλόνι αυτοκινήτου του Μονάχου. 

SMART

Ωστόσο, το πρότζεκτ (με κωδική ονομασία HX11) είναι σχεδόν έτοιμο γεγονός που μαρτυρούν και οι νέες φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η smart. Σε αυτές μπορεί κανείς να διακρίνει την πανοραμική οροφή που θα διαθέτει το όχημα (ως έξτρα εξοπλιστικό στοιχείο μάλλον), τις χρωματικές αντιθέσεις στο αμάξωμα και φυσικά τις προεξέχουσες ράγες οροφής. 

Το νέο μοντέλο της smart δεν είναι απλώς το πρώτο SUV που θα εφοδιάσει τη γκάμα της αλλά και το μεγαλύτερο σε διαστάσεις όχημα που έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα η φίρμα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεση μας, το μήκος του αμαξώματος θα ξεπερνά τα 4,0 m και θα «πέφτει» πάνω στο Countryman της ΜΙΝΙ. 

Θα κατασκευαστεί στη νέα ευέλικτη πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων του ομίλου Geely, η οποία θα υποστηρίξει επίσης μια σειρά από μελλοντικά νέα μοντέλα και της Volvo. Οι αναφορές κάνουν λόγο ότι το αυτοκίνητο θα διαθέτει έναν ηλεκτρικό κινητήρα τοποθετημένο στο πίσω άξονα με μέγιστη ισχύ 250 PS, ενώ η μπαταρία με την οποία θα εφοδιάζεται θα είναι ενεργειακής χωρητικότητας 70 kWh και θα του προσφέρει αυτονομία 400 km.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube