Προ των πυλών η νέα Ferrari Icona

Προ των πυλών η νέα Ferrari Icona

O CEO της Ferrari επιβεβαίωσε ότι τις επόμενες βδομάδες η εταιρία θα παρουσιάσει το νέο μοντέλο της σειράς Icona, με την ακριβή ημερομηνία να παραμένει ακόμα άγνωστη.

Εδώ και αρκετό καιρό φημολογείται έντονα ότι το νέο μοντέλο της Ferrari που θα ανήκει στην σειρά Icona θα παρουσιαστεί αυτό τον μήνα. Φήμες που επιβεβαίωσε ο CEO της Ferrari, δηλώνοντας ότι το νέο μοντέλο θα κάνει ντεμπούτο τις επόμενες εβδομάδες.

Ο CEO της εταιρίας από το Maranello, Benedetto Vigna, αποκάλυψε την παρουσίαση του νέου μοντέλου, σύμφωνα με το Automotive News Europe, κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τριμήνου στους επενδυτές της μάρκας. Να θυμίσουμε ότι η Ferrari είχε προγραμματίσει αρχικά η παρουσίαση της νέας Ferrari Ιcona να γίνει το 2022 και όχι τον Νοέμβριο του 2021. Σύμφωνα με τον CΕO της Ferrari η αλλαγή στην ημερομηνία παρουσίασης του νέου μοντέλου οφείλεται στην υψηλή ζήτηση από το αγοραστικό κοινό της μάρκας για μια νέα Icona. 

Ferrari Icona

Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν η νέα Ferrari θα είναι εμπνευσμένη από την αγωνιστική 330 P4 του 1967. Υπάρχει υψηλή πιθανότητα επίσης το νέο μοντέλο να έχει και αποσπώμενη οροφή, όπως και η 330 P4 Spider. Χαρακτηριστικά που καμία από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα δεν έχουν επιβεβαιώσει. Το αυτοκίνητο εικάζεται ότι θα βασίζεται στην πλατφόρμα της LaFerrari.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι ο κινητήρας που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι ο ατμοσφαιρικός V12 των 6,5 λίτρων που βρίσκεται στην 812 Competizione, με την ισχύ να ανέρχεται στα 830 PS και τη ροπή στα 692 Nm.

Να σημειωθεί ότι τα προηγούμενα μοντέλα της σειράς Icona, οι Monza SP1 και SP2, είχαν περιορισμένη παραγωγή στα μόλις 500 κομμάτια. Στο νέο μοντέλο αναμένεται η Ferrari να ακολουθήσει μια πιο αυστηρή πολιτική με ακόμα λιγότερα κομμάτια να κατασκευάζονται.

Τέλος, για να αποκτήσει κανείς το νέο μέλος της οικογένειας Icona αναμένεται να χρειαστεί να ξοδέψει πάνω από 2,5 εκατ. δολάρια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube