Το νέο Škoda Fabia βρίσκεται προ των πυλών

Το νέο Škoda Fabia βρίσκεται προ των πυλών

Η Škoda έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη «teaser» φωτογραφία της 4ης γενιάς Fabia.

Η πρώτη εικόνα που έδωσε στη δημοσιότητα η Škoda αναφορικά με το νέο Fabia, μπορεί να μην αποκαλύπτει πολλά στο «μάτι», σίγουρα όμως δίνει μια πρώτη γεύση του τι μέλλει γενέσθαι αισθητικά με το νέο supermini των Τσέχων.

Οι πιο «ενημερωμένοι», ίσως αναγνωρίσουν σε αυτήν τη σιλουέτα τα πολλά κοινά σχεδιαστικά στοιχεία με το πρωτότυπο Vision RS Concept (βλ. φωτογραφία), από το οποίο εμπνέεται αισθητικά το νέο Fabia. 

skoda

Τα νέα όμως δε σταματούν στα του φαίνεσθαι. Η 4η γενιά του supermini των Τσέχων, «παίρνει» από τα ράφια του ομίλου VW τη νέα πλατφόρμα MQB A0 (η οποία υποστηρίζει μεταξύ άλλων τα Polo, T-Cross, Ibiza, Arona, A1, Scala και Kamiq) που σημαίνει, ότι θα είναι πλέον συμβατή με μια ευρεία γκάμα κινητήρων (και με ήπια υβριδικά συστήματα κίνησης), κιβωτίων και τεχνολογιών.

Θεωρείται επίσης δεδομένο, πως και οι διαθέσιμοι χώροι για επιβάτες και αποσκευές (πληροφορίες θέλουν το χώρο φόρτωσης να αυξάνεται κατά 50 σχεδόν lt.) θα είναι σαφώς πιο ευρύχωροι σε σχέση με το παρελθόν. Το πεντάθυρο hatchback θα συμπληρώσει η έκδοση Combi, η οποία αντιπροσωπεύει το 34% των πωλήσεων του Fabia.

Η επίσημη πρώτη, του νέου supermini της Škoda, θα λάβει χώρα την Άνοιξη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube