Νέο Ford Focus Sport

Νέο Ford Focus Sport

Η Ford μας επεφύλαξε την πρεμιέρα του νέου Focus Sport στο Essen Motor Show, στη Γερμανία.

Με τοποθέτηση στην γκάμα του Focus κάτω από το ST, το νέο Focus Sport είναι, όπως λέει και το όνομά του, μια σπορ έκφανση του μικρού οικογενειακού της Ford.  

Κατά το πρότυπο των Fiesta Red και Black Edition, το Focus Sport θα είναι διαθέσιμο σε Race Red ή Panther Black, με αντίστοιχα διαφορετικού χρώματος οροφή, διαχύτη, σχάρα μάσκας και πλευρικούς καθρέφτες. Το σπορ ντιζάιν στην εξωτερική εμφάνιση συμπληρώνουν οι 18άρες ζάντες ελαφρού κράματος.

Στην καμπίνα, το σαλόνι ακολουθεί στην ίδια ατμόσφαιρα, με μαύρο-κόκκινο λεβιέ ταχυτήτων, χειρόφρενο, τιμόνι και σπορ καθίσματα, ενώ υπάρχουν και αλουμινένια πεντάλ.

Το Ford Focus Sport θα διατίθεται με τον 1.500άρη βενζινοκινητήρα EcoBoost, με 150 ή 182 άλογα, και το δίλιτρο TDCi με 150 άλογα.

Η εμπορική διάθεσή του θα ξεκινήσει στη Γερμανία αμέσως ύστερα από το Essen Motor Show, οπότε με μια μικρή καθυστέρηση ίσως αναμένεται και στην Ελλάδα. Η τιμή τους δεν είναι διαθέσιμη ακόμα από την ελληνική αντιπροσωπεία, αλλά για να πάρετε μια τάξη μεγέθους, στη Γερμανία η τιμή του για το 150άρι το EcoBoost ξεκινά από τις €24.960.

Στο σταντ του Μπλε Οβάλ στο Essen Motor Show 2015 υπήρχε επίσης ένα εξατομικευμένο S-MAX με σπορ πακέτο που περιλάμβανε πτέρυγα στο πάνω μέρος της πίσω πόρτας και 19άρες ζάντες ελαφρού κράματος.

[Πηγή Ford Europe]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube