Νέα Lamborghini Centenario με 770 PS στη Γενεύη

Νέα Lamborghini Centenario με 770 PS στη Γενεύη

Η Lamborghini εξελίσσει ένα νέο σούπερκαρ για να γιορτάσει τα 100ά γενέθλια από τη γέννηση του Ferruccio Lamborghini.

Ο Stephan Winkelmann, CEO της Lamborghini, επιβεβαίωσε ότι το νέο σούπερκαρ θα ντεμπουτάρει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης και δήλωσε ακόμη ότι θα διαθέτει «τελείως διαφορετικό» ντιζάιν από αυτό της Aventador κα της Huracán.

Πηγή μέσα από την ιταλική εταιρεία διευκρίνισε ότι το νέο σούπερκαρ θα είναι «όμορφο», αλλά όχι τόσο ακραίο όσο θα περίμενες κάποιος από μια Lambo.

O Winkelmann με τη σειρά του διευκρίνισε ότι το αυτοκίνητο θα είναι ένα κουπέ περιορισμένης παραγωγής που θα συνδυάζει την παράδοση με το νεωτερισμό. Είπε επίσης ότι θα αποτελεί έναν εντυπωσιακό συνδυασμό ντιζάιν, επιδόσεων και αεροδυναμικής, ότι θα είναι ιδιαίτερα ελαφρύ και θα πατάει σε high-tech πλαίσιο.

Πολύ λίγα πράγματα είναι γνωστά για το νέο σούπερκαρ πέρα των δηλώσεων του Winkelmann, αλλά η πηγή της αναφοράς, το Auto Express, υποστηρίζει ότι θα υιοθετεί σχεδιαστικά στοιχεία απ’ τα τελευταία πρωτότυπα της Lambo. Επίσης αναφέρει ότι το μοτέρ θα είναι ένα 6,5λιτρο V12 που θα αποδίδει μέγιστη ισχύ περίπου 770 PS και θα γράφει στο χρονόμετρο 2,5” για το σπριντ 0-100 km/h.

Η παραγωγή του, κατά πώς είπε ο Winkelmann, θα είναι περιορισμένη, ιδιαίτερα περιορισμένη θα λέγαμε, καθώς οι πληροφορίες μιλούν για συνολικά 20 μονάδες. Αυτοκίνητα για τα οποία η Lamborghini έχει ήδη προσεγγίσει δυνητικούς πελάτες.

[Πηγή Auto Express]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube