Νέα φίρμα Czinger, νέο σούπερκαρ 21C [video]

Νέα φίρμα Czinger, νέο σούπερκαρ 21C [video]

Είναι σύνηθες να συναντούμε ανεξάρτητες και σχετικά άγνωστες φίρμες στο Σαλόνι της Γενεύης. Όπως αυτή του Αμερικανού Czinger που παρουσιάζει εφέτος ένα υβριδικό σούπερκαρ με 1.250 PS.

Το όνομα ακούγεται το ίδιο, αλλά οι δύο εταιρείες δεν έχουν καμία σχέση. Δεν μιλάμε για τη «Singer» (εξειδικευμένο βελτιωτή Porsche), αλλά για τη Czinger, μια μικρή, ανεξάρτητη καλιφορνέζικη εταιρεία που θα παρουσιάσει στη Γενεύη το πρώτο της σούπερκαρ, το 21C.

Το τεχνικό φύλλο του 21C, πρέπει να πούμε, ότι είναι εντυπωσιακό. O κινητήρας του, bi-turbo V8 2.8 «flat crank», συνδυάζεται με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες (στον εμπρός άξονα), για κίνηση στους τέσσερις τροχούς. Το σύνολο των απόδοσης φτάνει τα 1.250 άλογα και η κόκκινη γραμμή στις 11.000 rpm.

Czinger 21C

Χάρη δε στη χρήση άνθρακα, το αυτοκίνητο ζυγίζει μόνο 1.250 κιλά. Μια έκδοση πίστας, η «Lightweight Track», θα κατασκευαστεί παράλληλα, με βάρος 1.218 κιλά!

Και μιας και οι drag races, οι «κόντρες» της ευθείας με άλλα λόγια, είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στην Αμερική, η Czinger Vehicles ανακοίνωσε ότι το 21C χρειάζεται για το ¼ του μιλίου (402,3 m) μόλις 8,1”! Και για τους μη γνωρίζοντες για τις επιδόσεις του τέταρτου του μιλίου, να πούμε ότι το νούμερο αυτό είναι εξαιρετικό –αν όχι εξωπραγματικό- για ένα αυτοκίνητο που έχει ομολογκασιόν για να κυκλοφορεί στον δρόμο.

Czinger 21C

Κατά τα λοιπά και για να φέρουμε τα νούμερα του 21C σε ευρωπαϊκό κώδικα, το αυτοκίνητο χρειάζεται 1,9” για το σπριντ των 0-100 km/h και 29” για τα 0-400 km/h!

Η τιμή του 21C δεν ανακοινώθηκε ακόμη, αλλά η Czinger Vehicles ανακοίνωσε ήδη την εξαιρετικά περιορισμένη παραγωγή του αυτοκινήτου που θα φτιαχτεί σε 80 κομμάτια.

Czinger 21C

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube