Czinger 21C
node/38218

Νέα φίρμα Czinger, νέο σούπερκαρ 21C [video]

Είναι σύνηθες να συναντούμε ανεξάρτητες και σχετικά άγνωστες φίρμες στο Σαλόνι της Γενεύης. Όπως αυτή του Αμερικανού Czinger που παρουσιάζει εφέτος ένα υβριδικό σούπερκαρ με 1.250 PS.

Το όνομα ακούγεται το ίδιο, αλλά οι δύο εταιρείες δεν έχουν καμία σχέση. Δεν μιλάμε για τη «Singer» (εξειδικευμένο βελτιωτή Porsche), αλλά για τη Czinger, μια μικρή, ανεξάρτητη καλιφορνέζικη εταιρεία που θα παρουσιάσει στη Γενεύη το πρώτο της σούπερκαρ, το 21C.

Το τεχνικό φύλλο του 21C, πρέπει να πούμε, ότι είναι εντυπωσιακό. O κινητήρας του, bi-turbo V8 2.8 «flat crank», συνδυάζεται με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες (στον εμπρός άξονα), για κίνηση στους τέσσερις τροχούς. Το σύνολο των απόδοσης φτάνει τα 1.250 άλογα και η κόκκινη γραμμή στις 11.000 rpm.

Czinger 21C

Χάρη δε στη χρήση άνθρακα, το αυτοκίνητο ζυγίζει μόνο 1.250 κιλά. Μια έκδοση πίστας, η «Lightweight Track», θα κατασκευαστεί παράλληλα, με βάρος 1.218 κιλά!

Και μιας και οι drag races, οι «κόντρες» της ευθείας με άλλα λόγια, είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στην Αμερική, η Czinger Vehicles ανακοίνωσε ότι το 21C χρειάζεται για το ¼ του μιλίου (402,3 m) μόλις 8,1”! Και για τους μη γνωρίζοντες για τις επιδόσεις του τέταρτου του μιλίου, να πούμε ότι το νούμερο αυτό είναι εξαιρετικό –αν όχι εξωπραγματικό- για ένα αυτοκίνητο που έχει ομολογκασιόν για να κυκλοφορεί στον δρόμο.

Czinger 21C

Κατά τα λοιπά και για να φέρουμε τα νούμερα του 21C σε ευρωπαϊκό κώδικα, το αυτοκίνητο χρειάζεται 1,9” για το σπριντ των 0-100 km/h και 29” για τα 0-400 km/h!

Η τιμή του 21C δεν ανακοινώθηκε ακόμη, αλλά η Czinger Vehicles ανακοίνωσε ήδη την εξαιρετικά περιορισμένη παραγωγή του αυτοκινήτου που θα φτιαχτεί σε 80 κομμάτια.

Czinger 21C

node/39675

Το 2023 το νέο Nissan GT-R

Σύμφωνα με πληροφορίες η εξέλιξη του μοντέλου έχει ήδη ξεκινήσει η εξέλιξή του και θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Κυριακή, 09 Αυγούστου 2020 | Αργύρης Τούντας Επικοινωνία

Το 2023 το νέο Nissan GT-R

Σχετικά με την αντικατάσταση του θρυλικού πλέον Nissan GT-R έχουν γραφτεί πολλά. Ωστόσο από τον τελευταίο Οκτώβριο έχει επιβεβαιωθεί επίσημα πως η απάντηση είναι θετική ως προς αυτό το πρότζεκτ.

Πρόσφατα μάλιστα, ο COO (Chief Operating Officer) της Nissan Motor Co. ανέφερε σε συνέντευξή του στο Automotive News πως η εταιρεία ήδη δουλεύει επάνω στην επόμενη γενιά του μοντέλου και σύμφωνα με τα λεγόμενά του θα είναι έτοιμη μέσα στο 2023.

Επιβεβαίωσε δε πως γίνονται μελέτες και πάνω σε υβριδικό σύστημα, όπως άλλωστε είχαμε ξαναγράψει τον προηγούμενο Οκτώβριο, το οποίο θα έχει τις ρίζες του στους αγώνες και θα είναι KERS (Kinetic Energy Recovery System). Η χρήση του τελευταίου πάντως δε θα πρέπει να θεωρείται ακόμα δεδομένη.

Δείτε ακόμα: "Συγκρίνουμε" στην Ιταλία Nissan GT-R και Lamborghini Urus

TAGS
node/39672

Επέκταση για την γκάμα της DS Automobiles

Η επόμενη διετία αναμένεται ιδιαίτερα παραγωγική για την γκάμα της γαλλικής εταιρείας.

Σάββατο, 08 Αυγούστου 2020 | Αργύρης Τούντας Επικοινωνία

Επέκταση για την γκάμα της DS Automobiles

Με την γκάμα της αυτήν τη στιγμή να περιλαμβάνει δύο μοντέλα, τα DS 3 Crossback και DS 7 Crossback και η επερχόμενη ναυαρχίδα DS 9 να προστεθεί σε αυτά στις αρχές του 2021.

Ωστόσο μιλώντας στο βρετανικό Auto Express, ο επικεφαλής της εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο αποκάλυψε πως το πλάνο περιλαμβάνει έξι μοντέλα συνολικά. Χωρίς να το επιβεβαιώσει συγκεκριμένα, ο Alain Descat δήλωσε πως σαφώς θα ήθελε ένα τέτοιο συμπλήρωμα στην γκάμα.

Μάλιστα θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως μιλάμε για ουσιαστικά για δύο εκδόσεις του μοντέλου, μια συμβατική χάτσμπακ και μια με crossover χαρακτήρα. Το πιθανότερο είναι επίσης πως το μοντέλο θα βασιστεί στην νέα γενιά της πλατφόρμας EMP2, η οποία θα έχει χώρο για μεγαλύτερη μπαταρία άρα και συμβατότητα για αμιγώς ηλεκτρική κίνηση αντί μόνο για την plug-in δυνατότητα που έχει η σημερινή.

Όσο για το έκτο μοντέλο, αυτό όλα δείχνουν πως θα είναι ένα μεγάλο SUV. Αν και ο Descat δεν επιβεβαίωσε καθαρά ούτε αυτή την είδηση λέγοντας πως η γκάμα δεν είναι ακόμα αυστηρά αποφασισμένη, συμφώνησε πως «Ένα τέτοιο μοντέλο έχει ιδιαίτερο νόημα όταν μιλάς για μια εταιρεία που δραστηριοποιείται σε παγκόσμια βάση».