Νέα Ferrari «Icona»: Επιβεβαιώθηκε η αποκάλυψή της τον Νοέμβριο

Νέα Ferrari «Icona»: Επιβεβαιώθηκε η αποκάλυψή της τον Νοέμβριο

Ένας ιδιοκτήτης Ferrari Monza δημοσίευσε την επίσημη πρόσκληση που δέχτηκε από την εταιρία να παραβρεθεί στην παρουσίασή της τον Νοέμβριο.

Στο Instagram ανέβασε τις φωτογραφίες της πρόσκλησής του για την παρουσίαση της νέας Ferrari της σειράς «Icona» ένας ιδιοκτήτης μιας Ferrari Roma. O ίδιος πρόσθεσε στο κείμενο της δημοσίευσης ότι η ημερομηνία παρουσίασης είναι 15η Νοεμβρίου, κάτι το οποίο όμως δεν περιλαμβανόταν στο γράμμα που απέστειλε ο Ιταλός κατασκευαστής. Μαζί με την πρόσκληση, η Ferrari περιλάμβανε και μία μινιατούρα ενός χειροκίνητου κιβωτίου με χτένι κάτι που μπορεί να σημαίνει πως το νέο μοντέλο ίσως είναι χειροκίνητο.

Η πρόσκληση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τις φήμες που θέλουν το νέο μέλος της σειράς «Ιcona» να είναι εμπνευσμένο από κλασικά μοντέλα της φίρμας. Εικάζεται επίσης ότι η νέα Ferrari πιο συγκεκριμένα θα είναι εμπνευσμένη από την αγωνιστική 330 P4 του 1967. Υπάρχει υψηλή πιθανότητα το νέο μοντέλο να έχει και αποσπώμενη οροφή όπως και η 330 P4 Spider.

Spy Photo

Κατασκοπευτικές φωτογραφίες έχουν κυκλοφορήσει, με το νέο μοντέλο της Ferrari να είναι καλυμμένο με μαύρο ύφασμα το οποίο πιθανολογείται να είναι η νέα «Ιcona». Το αυτοκίνητο εικάζεται ότι θα βασίζεται στην πλατφόρμα της LaFerrari, κάτι που φαίνεται να επιβεβαιώνουν οι φωτογραφίες. Το πιο εμφανές σχεδιαστικό στοιχείο πάντως που ήδη διακρίνεται από τις εικόνες είναι οι κεντρικές απολήξεις εξάτμισης.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι ο κινητήρας που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι ο ατμοσφαιρικός V12 των 6,5 λίτρων που βρίσκεται στην 812 Competizione, με την ισχύ να ανέρχεται στα 830 PS και τη ροπή στα 692 Nm.

Εάν ο κατασκευαστής από το Maranello σμίξει τον ατμοσφαιρικό V12 με ένα χειροκίνητο κιβώτιο θα είναι ένας μοναδικός συνδυασμός που έχουμε πολλά χρόνια να συναντήσουμε σε μοντέλο του. Να σημειωθεί ότι τα προηγούμενα μοντέλα της σειράς «Icona» οι Monza SP1 και SP2 ήταν περιορισμένης παραγωγής και αναμένουμε τη Ferrari να ακολουθήσει την ίδια και ίσως και πιο αυστηρή πολιτική για το νέο μοντέλο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube