Mπαίνει στην παραγωγή το ηλιακό-ηλεκτρικό Sion

Mπαίνει στην παραγωγή το ηλιακό-ηλεκτρικό Sion

Το ηλεκτρικό Sion της Sono Μotors θα μπει στην παραγωγή το 2023 και διαθέτει ηλιακά πάνελ που του επιτρέπουν να φορτίζει από τον ήλιο μειώνοντας τις ώρες που πρέπει να μπαίνει στην πρίζα.

Η γερμανική start-up Sono Motors αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του ηλεκτρικού Sion. Η εταιρεία είχε πρωτοανακοινώσει τα σχέδια της για το Sion το 2018 και πλέον το μοντέλο βρίσκεται ένα βήμα πριν μπει στην παραγωγή. 

Το κύριο χαρακτηριστικό του Sion, που το κάνει να διαφέρει από όλα τα άλλα ηλεκτρικά παραγωγής εντοπίζεται στο εξωτερικό του όπου είναι τοποθετημένα 456 ηλιακά πάνελ. Τα τελευταία καλύπτουν ουσιαστικά όλο το αυτοκίνητο εκτός από τον εμπρός και πίσω προφυλακτήρα. 

Ο κατασκευαστής ισχυρίζεται ότι οι ηλιακές κυψέλες μπορούν να προσθέσουν στο Sion 245 km αυτονομίας την εβδομάδα. Χωρίς τη βοήθεια του ήλιου, το εργοστάσιο υπόσχεται αυτονομία 305 km από μια μπαταρία χωρητικότητας 54 kWh, που μπορεί να φτάσει από το 10% στο 80% σε 35' με φορτιστή DC των 75 kW. 

Sono Sion

Το Sion διαθέτει ένα ηλεκτρικό μοτέρ τοποθετημένο στον πίσω άξονα ισχύος 163 PS και 270 Nm, ενώ η τελική του ταχύτητα είναι περιορισμένη στα 140 km/h.

To εσωτερικό, όπως και το εξωτερικό του, διαθέτει μίνιμαλ σχεδίαση. Στο ταμπλό ξεχωρίζουν οι δύο οθόνες διαγωνίου 10" για το infotainment και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων. Η καμπίνα του μπορεί να φιλοξενήσει πέντε επιβαίνοντες και ο όγκος του χώρου αποσκευών είναι 650 lt.

H παραγωγή του Sion θα ξεκινήσει στις αρχές 2023 στη Φινλανδία και λίγο μετά τα πρώτα αυτοκίνητα θα φτάσουν στις αγορές της Ευρώπης, με τιμή εκκίνησης περίπου τα €30.000.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube