Η πρώτη φωτογραφία του νέου VW Golf GTI

Η πρώτη φωτογραφία του νέου VW Golf GTI

Η "καυτή" έκδοση του Golf αποκαλύπτει την ουρά της.

Την προηγούμενη εβδομάδα η Volkswagen επιβεβαίωσε την πρεμιέρα του νέου VW Golf GTI στην έκθεση Γενεύης, όμως μια φωτογραφία που δημοσιεύθηκε χθες στο διαδίκτυο αποκαλύπτει πρόωρα το σχεδιασμό του πίσω μέρους.

Η εικόνα προέρχεται από το προφίλ του φωτογράφου wilcoblock στο Instagram. Όπως βλέπουμε, το Golf GTI διατηρεί τον πίσω προφυλακτήρα των υπόλοιπων εκδόσεων, με νέα προσθήκη στο κάτω μέρος η οποία φιλοξενεί τον διαχύτη και δύο (πραγματικές) στρογγυλές απολήξεις της εξάτμισης. Η εντυπωσιακή διπλή αεροτομή σε μαύρη απόχρωση που σκεπάζει το πίσω παρμπρίζ είναι αρκετά μεγαλύτερη ακόμα και από αυτή του σημερινού GTI TCR. Οι ζάντες με τις πέντε ακτίνες υπό κλίση θυμίζουν έντονα αυτές τις έβδομης γενιάς (αν και δεν είναι ακριβώς ίδιες), ενώ όπως καταλαβαίνουμε από τη διάμετρό τους, μάλλον θα εξοπλίζουν το "βασικό" GTI. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: VW Golf GTI: Πρεμιέρα στην έκθεση Γενεύης το Μάρτιο

Εντύπωση προκαλεί η απουσία εμβλήματος GTI, με την επιγραφή "Golf" κάτω από το σήμα της Volkswagen να είναι καλυμμένη με αυτοκόλλητο. Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα το συγκεκριμένο μοντέλο να είναι προ-παραγωγής και να έχει διαφορές με αυτό που θα δούμε στη Γενεύη.

Να θυμίσουμε πως το σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, κάτω από το καπό του νέου GTI θα βρίσκεται ο γνωστός 2.0 TSI σε δύο εκδόσεις ισχύος, με 245 PS και 300 PS. Η δύναμη θα μεταδίδεται στον εμπρός άξονα μέσω χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων ή αυτόματου DSG 7 σχέσεων. Οι επιδόσεις θα είναι βελτιωμένες σε σχέση με τη σημερινή γενιά, με επιτάχυνση 0-100 km/h σε κάτω από 6" και τελική ταχύτητα 250 km/h.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε το νέο Volkswagen Golf

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube