Ford: Σε εξέλιξη το υβριδικό Puma ST

Ford: Σε εξέλιξη το υβριδικό Puma ST

Μία υβριδική έκδοση του Puma ST εντοπίστηκε στο Nürburgring κάτι που σημαίνει ότι η Ford ετοιμάζει νέα έκδοση για το δημοφιλές μοντέλο της η οποία μπορεί να ξεπεράσει τους 200 PS.

Όλα δείχνουν πως ούτε το Ford Puma ST κατάφερε να ξεφύγει από τον εξηλεκτρισμό. Μπορεί το Puma που εντοπίστηκε στο Nürburgring να είχε διακριτικά ST-Line αλλά έφερε εξωτερικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά ενός κανονικού ST όπως οι μοναδικές για αυτό ζάντες και οι κόκκινες δαγκάνες.

Το χαρακτηριστικό κίτρινο αυτοκόλλητο στο πίσω παρμπρίζ υποδηλώνει την ύπαρξη υβριδικού συστήματος. Στο αυτοκίνητο όμως δεν φάνηκε να υπάρχει σημείο για εξωτερική φόρτιση αποκλείοντας την περίπτωση το Puma ST να είναι plug-in. Αυτό σημαίνει πως το σπορ crossover θα είναι έχει ένα πλήρες ή ήπια υβριδικό σύστημα. 

Puma ST hybrid

Υπενθυμίζουμε ότι το Ford Puma διατίθεται στην αγορά με ένα ήπια υβριδικό σύστημα σε συνδυασμό με έναν τρικύλινδρο τούρμπο κινητήρα ενός λίτρου συνολικής απόδοσης 125 PS ή 155 PS. Στην ST εκδοχή του, το Puma χρησιμοποιεί ένα τρικύλινδρο τούρμπο μοτέρ χωρητικότητας 1,5 λίτρων απόδοσης 200 PS. Mε την προσθήκη ηλεκτρικής υποβοήθησης όμως η ισχύς μπορεί να ξεπεράσει το φράγμα των 200 PS.

Τέλος, το νέο αγωνιστικό Ford Puma του πρωταθλήματος WRC θα χρησιμοποιεί έναν τούρμπο κινητήρα 1,6 λίτρων σε συνδυασμό με ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 136 PS. Ίσως ο κατασκευαστής έχει σκοπό να μεταφέρει κάποια από την υβριδική τεχνολογία που χρησιμοποιεί στους αγώνες και στο Puma παραγωγής.

[Πηγή: Αutocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube