Ford Focus ST walk around video

Ford Focus ST walk around video

Η Ford Performance μας παρουσιάζει σε ένα 4λεπτο βίντεο όλες τις λεπτομέρειες του νέου Focus ST των 280 ίππων.

Η Ford παρουσίασε πριν μερικούς μήνες την κορυφαία, προς παρόν, έκδοση ST του νέου Focus, με την εγχώρια αντιπροσωπεία να έχει ανακοινώσει ήδη την τιμολογιακή πολιτική της για το νέο GTi της.

«Οικοδεσπότης» στο βίντεο που ακολουθεί είναι ο Leo Roeks, Ford of Europe Director, Ford Performance, και πέρα από την παρουσίαση των βασικών χαρακτηριστικών του νέου Focus ST, μας δίνει και μερικές πικάντικες λεπτομέρειες που προέκυψαν κατά την εξέλιξη του μοντέλου. Για παράδειγμα, το πλήκτρο των προγραμμάτων οδήγησης (Drive Modes) μετακόμισε στο τιμόνι αντί για την κονσόλα δαπέδου, ένα εργονομικό «μάθημα» που πήραν από το νέο Fiesta ST. Επίσης, τοποθέτησαν και ένα πλήκτρο Sport στο τιμόνι για άμεση αλλαγή των ρυθμίσεων σε περίπτωση που αποκτήσει ξαφνικά οδηγικό «ενδιαφέρον» η διαδρομή που κινείστε.

Ο τετρακύλινδρος κινητήρας 2,3 λίτρων τεχνολογίας EcoBoost με twin-scroll turbocharger του νέου Focus ST αποδίδει 280 PS στις 5.500 rpm και 420 Nm ροπή στις 3.000-4.000 rpm, στέλνοντας την κίνηση στους εμπρός τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων (με λειτουργία rev-matching).

Επιπλέον, το νέο Focus ST εξοπλίζεται για πρώτη φορά με ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (eLSD) στον εμπρός άξονα, έτσι ώστε να διαχειρίζεται με πιο αποτελεσματικό τρόπο τη δύναμη.

[Πηγή: Ford]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube