Έτοιμο για λανσάρισμα το νέο Citroën C5 Aircross [video]

Έτοιμο για λανσάρισμα το νέο Citroën C5 Aircross [video]

Η ευρωπαϊκή γκάμα των SUV της Citroën απέκτησε τη ναυαρχίδα της και φέρει συστήματα ημιαυτόνομης οδήγησης και επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση.

Το νέο Citroën C5 Aircross έχει κάνει ήδη το παγκόσμιο και ευρωπαϊκό του ντεμπούτο, και τώρα ετοιμάζεται για το επίσημο εμπορικό του λανσάρισμα στη γηραιά ήπειρο.

Το νέο SUV έρχεται να τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας της Citroën και βασίζεται στην πολυδιαμορφώσιμη πλατφόρμα EMP2 του Groupe PSA. Σύμφωνα με την γαλλική εταιρεία, το νέο μοντέλο ακολουθεί μια πιο ήπια έκφραση της σύγχρονης σχεδιαστικής της γλώσσας και ξεχωρίζει από τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, τους έντονους θόλους των τροχών και τις έγχρωμες λεπτομέρειες σε προφυλακτήρες και AirBumps.

Από πλευράς διαστάσεων, το νέο C5 Aircross έχει μήκος 4,5 m, πλάτος 1,84 m και ύψος 1,67 m. Επιπλέον, το μεταξόνιο των 2,73 m μεταφράζεται σε καλούς χώρους για τους επιβάτες, ιδιαίτερα για τους πίσω. Την εικόνα συμπληρώνει η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, που φτάνει τους 23 πόντους και ενισχύει τον περιπετειώδη χαρακτήρα του νέου μοντέλου.

Citroen C5 Aircross Rear View

Στο εσωτερικό κυριαρχούν οι οριζόντιες γραμμές που ευνοούν την αίσθηση πλάτους. Στην κεντρική κονσόλα δεσπόζει μια έγχρωμη οθόνη αφής 8”, ενώ μπροστά από τον οδηγό βρίσκουμε ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων με διαγώνιο 12,3”. Όπως συμβαίνει και με τα μικρότερα αδερφάκια του, έτσι και το νέο C5 Aircross διαθέτει τα νέα καθίσματα Advanced Comfort, μόνο που πλέον διαθέτουν λειτουργίες όπως θέρμανση, κλιματισμό και μασάζ. Πέρα από τα καθίσματα, την άνεση αναβαθμίζουν τα διπλά εμπρός ηχομονωτικά τζάμια και η Progressive Hydraulic Cushion ανάρτηση με τα υδραυλικά bump stop.

Στο πίσω τμήμα της καμπίνας βρίσκουμε τρία συρόμενα και αναδιπλούμενα καθίσματα, με το μεσαίο έδρανο να είναι το ίδιο φαρδύ με τα πλαϊνά. Ανάλογα με την θέση του πίσω καθίσματος, ο χώρος αποσκευών κυμαίνεται από 580 έως 720 λίτρα, ενώ σε περίπτωση αναδίπλωσής του η χωρητικότητα φτάνει τα 1.630 λίτρα. Ακόμα, η πίσω πόρτα διαθέτει hand free άνοιγμα για περισσότερη ευκολία όταν κουβαλάτε αντικείμενα.

Ο εξοπλισμός του νέου C5 Aircross διαθέτει μια ευρεία γκάμα από ηλεκτρονικά βοηθήματα που συνεργάζονται και με το νέο σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης Citroën Highway Driver Assist. Στα υπόλοιπα βοηθήματα βρίσκουμε το γνωστό σύστημα Grip Control που ρυθμίζει ανάλογα τις συνθήκες οδοστρώματος τα ηλεκτρονικά συστήματα κίνησης.

Citroen C5 Aircross interior

Η ευρωπαϊκή γκάμα κινητήρων του νέου SUV αποτελείται από δύο επιλογές βενζίνης, δύο πετρελαίου και μία plug-in hybrid. Στην βενζινοκίνητη γκάμα βρίσκουμε τον 3κύλινδρο PureTech των 130 ίππων και τον 4κύλινδρο PureTech των 180. Η πρώτη επιλογή συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο και η δεύτερη με αυτόματο 8 σχέσεων.

Στην πετρελαιοκίνητη γκάμα συναντάμε τους 4κύλινδρους BlueHDi 130 και BlueHDi 180, που συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων και αυτόματο 8 ταχυτήτων αντίστοιχα. Στην κορυφή βρίσκουμε την επαναφορτιζόμενη υβριδική που χαρίζει χαρακτηριστικά 4κίνησης και αποτελείται από έναν βενζινοκινητήρα και δύο ηλεκτρομοτέρ. Η συνδυαστικής ισχύς της έκδοσης φτάνει τους 300 ίππους, ενώ η ηλεκτρική αυτονομία της έκδοσης ακουμπά τα 60 km.

Η εμπορική διάθεση του νέου Citroën C5 Aircross θα ξεκινήσει το φθινόπωρο.

[Πηγή: Citroën]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube