Ετοιμάζεται η νέα γενιά του Dodge Viper

Ετοιμάζεται η νέα γενιά του Dodge Viper

Το νέο Dodge Viper θα κυκλοφορήσει το 2020 και θα έχει V8 κινητήρα, ατμοσφαιρικό και υπερτροφοδοτούμενο.

Η Dodge θα συνδυάσει την επέτειο 30 χρόνων από το ντεμπούτο του εμβληματικού Viper, με την παρουσίαση την νέας γενιάς του αμερικάνικου supercar.

Το νέο Dodge Viper θα αφήσει στην άκρη τον V10 για χάρη ενός πιο σύγχρονου αλουμινένιου V8 που στην βασική ατμοσφαιρική εκδοχή του θα αποδίδει 550 ίππους και θα συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο. Η ισχυρότερη έκδοση θα αποδίδει κοντά στους 700 ίππους και θα είναι υπερτροφοδοτούμενη. Το συγκεκριμένο μοτέρ θα είναι ολοκαίνουριο και θα αντικαταστήσει τον αειθαλή HEMI της FCA.

Σχεδιαστικά, η νέα γενιά του Viper θα πατήσει πάνω στο αρχέτυπο και θα έχει μακρύ καπό και ο οδηγός θα κάθεται λίγο πιο μπροστά από τον πίσω άξονα. Κύριο μέλημα των μηχανικών της Dodge είναι το χαμηλό βάρος του νέου Viper, κάτι που θα επιτευχθεί με τη χρήση αλουμινένιου πλαισίου και ανθρακονημάτινων τμημάτων στο αμάξωμα. Όπως ήδη γνωρίζουμε, η επόμενη γενιά Viper δεν θα κατασκευάζεται σε εργοστάσιο της FCA, αλλά θα δοθεί σε εξωτερικό συνεργάτη.

Όπως συνέβη και με την πρώτη γενιά, έτσι και η νέα θα ντεμπουτάρει πρώτα ως roadster και λίγο αργότερα θα παρουσιαστεί η κλειστή έκδοση. Η ισχύρή έκδοση των 700 ίππων θα λανσαριστεί πολύ αργότερα, εν είδει έκδοσης ACR.

Dodge SRT Viper TA

[Πηγή: Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube