Επίσημα σκίτσα του νέου Audi TT

Επίσημα σκίτσα του νέου Audi TT

Η τρίτη γενιά του γερμανικού κουπέ ετοιμάζεται για την έκθεση της Γενεύης και μας προϊδεάζει με τέσσερα σκίτσα.

Η επίσημη παρουσίαση του νέου Audi TT θα πραγματοποιηθεί σε έντεκα μέρες στην Διεθνή Έκθεση της Γενεύης.

Σήμερα, η γερμανική εταιρεία έδωσε στο φως της δημοσιότητας τέσσερα σκίτσα που μας δείχνουν την σιλουέτα και τα φώτα του νέου κουπέ. Όπως μπορείτε να δείτε και εσείς, οι επιρροές από το supercar R8 είναι εμφανείς, ενώ διαθέτει και πιο αιχμηρή σχεδίαση, χωρίς όμως το συνολικό αποτέλεσμα να διαφέρει από την κλασική σχεδιαστική φόρμα των δύο προηγούμενων γενεών.

Πολλά σχεδιαστικά στοιχεία, όπως η μάσκα και τα φώτα, απέκτησαν εντονότερες γωνίες, ενώ ο λογότυπος της Audi μετακόμισε από την μάσκα στο καπό. Οι εμπρός αεραγωγοί μεγάλωσαν θυμίζοντας αυτούς του R8 και οι καθρέφτες μίκρυναν δίνοντας έμφαση στην αεροδυναμική.

Στο πίσω μέρος, ξεχωρίζουν τα ελαφρώς μεγαλύτερα φώτα τύπου LED και οι δύο στρογγυλές απολήξεις της εξάτμισης που εφοδιάζουν όλες τις εκδόσεις, πλην της S που θα έχει τέσσερις. Ακόμα, το τρίτο φως πλέον είναι μεγαλύτερο και ενώνει «οπτικά» τα δύο πίσω φώτα.

Το εσωτερικό του νέου TT είχε παρουσιαστεί στο Consumer Electronics Show και ξεχωρίζει από την σύγχρονη και μινιμαλιστική σχεδίαση. Highlight της καμπίνας είναι ο TFT πίνακας οργάνων των 12,3” με τρεις διαμορφώσεις, μία κλασική, μία με τις λειτουργίες του συστήματος πολυμέσων και μία συνδυαστική. Έτσι, καταργείται η ανάγκη για δεύτερη οθόνη στην κεντρική κονσόλα. Επιπλέον, οι αεραγωγοί του οδηγοκεντρικά σχεδιασμένου ταμπλό διαθέτουν ενσωματωμένο κουμπί για τον κλιματισμό.

Όπως όλα τα σύγχρονα μοντέλα του ομίλου VW σε αυτό το μέγεθος, έτσι και η τρίτη γενιά του νέου Audi TT είναι «χτισμένη» πάνω στην πολυδιαμορφώσιμη πλατφόρμα MQB. Η νέα πλατφόρμα και η χρήση ακόμα περισσότερων αλουμινένιων τμημάτων υπόσχονται μειωμένο βάρος σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Η ανάρτηση αποτελείται από γόνατα McPherson εμπρός και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, όπως συνέβαινε και με την προηγούμενη γενιά. Το σύστημα διεύθυνσης όμως είναι νέο και διαθέτει ηλεκτρική υποβοήθηση.

Οι κινητήρες που θα απαρτίζουν την γκάμα του νέου TT θα είναι οι καινούριοι 4κύλινδροι των 1,8 και 2,0 λίτρων της φίρμας, ενώ δεν θα απουσιάζει και ο 2,5λίτρος με τους 5 κυλίνδρους. Την γκάμα κινητήρων συμπληρώνουν ο 2λιτρος τουρμποντίζελ των 184 ίππων. Όλοι οι κινητήρες θα συνδυάζονται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ προαιρετικά θα υπάρχει και το ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S tronic. Επιπλέον, όπως συνέβαινε και με τις προηγούμενες γενιές του μοντέλου θα υπάρχουν και εκδόσεις quattro.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι η Audi δουλεύει πυρετωδώς και την roadster έκδοση που θα μας παρουσιάσει επίσημα πριν το τέλος της χρονιάς.

[Πηγή: Audi]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube