Αυτό είναι το νέο Škoda Karoq Scout

Αυτό είναι το νέο Škoda Karoq Scout

Με πιο… περιπετειώδες look και δύο εκδόσεις με κινητήρες βενζίνης και ντίζελ.

Με τον όρο Scout, η Škoda σηματοδοτεί εκδόσεις των αυτοκινήτων της που έχουν έναν πιο… περιπετειώδη χαρακτήρα, περισσότερο βέβαια σε ό,τι έχει να κάνει με το «φαίνεσθαι» παρά με το «είναι».

Το πρώτο Scout παρουσιάστηκε σχεδόν πριν από δέκα χρόνια και ήταν μια έκδοση του τετράθυρου Octavia που είχε κάποιες διακοσμητικές ποδιές εμπρός και πίσω και κάποια πλαστικά πλαϊνά που σου έδιναν την εντύπωση ότι μπορούσες να κινηθείς εκτός δρόμου ευκολότερα από ότι με τη συμβατική έκδοση, κάτι που επί της ουσίας μάλλον εν ίσχυε.

Έκτοτε, η εμπορική επιτυχία των εκδόσεων με το διακριτικό Scout, ώθησε την εταιρεία να εντάξει τέτοιες εκδόσεις και σε άλλα της μοντέλα.

kar

Τελευταίο είναι Škoda Karoq Scout, το οποίο ξεχωρίζει από την «απλή» έκδοση χάρη στα πρόσθετα περιμετρικά προστατευτικά πλαστικά αλλά και πάνω από τους θόλους των φτερών, τα διακοσμητικά φιλέτα αλουμινίου, και τους διαφορετικής σχεδίασης αλουμινένιους τροχούς των 18 ή 19 ιντσών.

Το Škoda Karoq Scout θα κάνει την επίσημη εμφάνισή του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι και θα διατίθεται αποκλειστικά ως τετρακίνητο, ενώ η επιλογή κάτω από το καπό θα περιλαμβάνει έναν κινητήρα βενζίνης και έναν ντίζελ. Ο πρώτος είναι ο 1,5 TSI των 150 ίππων που συνδυάζεται με τα DSG κιβώτιο των επτά σχέσεων και ο δεύτερος ο δίλιτρος ντίζελ TDI με τους 150 ή τους 190 ίππους.
Στην έκδοση των 150 ίππων το κιβώτιο θα είναι 6 σχέσεων χειροκίνητο, ενώ σε αυτήν των 190 ίππων θα έχουμε το αυτόματο διπλού συμπλέκτη με τις επτά σχέσεις.

kar1

Τέλος, στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα ανοξείδωτα πεντάλ, ο κρυφός φωτισμός LED και βέβαια ο ψηφιακός πίνακας οργάνων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube