Μεθάει χωρίς να πίνει!

Μεθάει χωρίς να πίνει!

Μια σπάνια ασθένεια προκαλεί ζύμωση στο στομάχι ενός άτυχου Ιάπωνα, παράγοντας αλκοόλ. Ο άνδρας εξήγησε στην Αστυνομία ότι ναι μεν ήταν μεθυσμένος, αλλά δεν είχε πιεί σταγόνα.

Οι οδηγοί συχνά επικαλούνται απίστευτα πράγματα στην Αστυνομία να δικαιολογηθούν όταν ελέγχεται η παραβατική συμπεριφορά τους. Εδώ όμως έχουμε μια απίστευτη και πρωτότυπη όσο και αληθινή δικαιολογία. Μας έρχεται από την Ιαπωνία και κοινοποιήθηκε από γαλλικό σάιτ Ulyces. Ένας Ιάπωνας οδηγός συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες ύστερα από ένα ατύχημα στο Itami.

Η Αστυνομία κατά τον έλεγχο διαπίστωσε ότι το άτομο ήταν μεθυσμένο. Αλλά ο οδηγός τους ορκίστηκε ότι δεν είχε πιει σταγόνα αλκοόλ πριν πιάσει το τιμόνι. Εξήγησε ότι υπέφερε από το σύνδρομο της αυτόματης… ζυθοποιίας. Δηλαδή, ο οργανισμός του σώμα του παράγει ο ίδιος αλκοόλ! Μπορεί ήδη να γελάτε, αλλά συμβαίνει!

Το σύνδρομο εντερικής ζύμωσης, όπως ονομάζεται, είναι μια πολύ σπάνια πεπτική ασθένεια. Ο 28χρονος οδηγός είπε στους αστυνομικούς: «Όταν νιώθω νευρικός, το σώμα μου παράγει αλκοόλ». Το πρόβλημα όμως είναι ότι δύσκολα αποδεικνύεται.

Για να χαλαρώσουν, κάποιοι πίνουν μισό ποτηράκι μπύρα (πάντα με μέτρο), ενώ αντίθετα, τον Ιάπωνα φίλο μας το άγχος τον μεθάει! Οι άνθρωποι που πάσχουν από σύνδρομο εντερικής ζύμωσης έχουν ανώμαλο επίπεδο ζυμών στο στομάχι τους. Αυτές οι ζύμες μετατρέπουν τη γλυκόζη και άλλους υδατάνθρακες σε αλκοόλη.

Φυσικά και δεν συμβουλεύουμε να γίνεστε σκνίπα τώρα που έχετε μια δικαιολογία που ευσταθεί. Διότι το πρόβλημα της αλκοολαιμίας κατά την οδήγηση δεν είναι ο τροχονομικός έλεγχος, αλλά ότι είσαι εν δυνάμει δολοφόνος και μάλιστα εκ προθέσεως.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube