To VW Group θα επενδύσει $1,7 δις στην αυτόνομη οδήγηση με τη Ford

To VW Group θα επενδύσει $1,7 δις στην αυτόνομη οδήγηση με τη Ford

Επίκεντρο ανάπτυξης του προγράμματος θα είναι το εργοστάσιο της Ford στο Argo.

Το VW Group θα επενδύσει $1,7 δις σε ένα κοινό πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης με τη Ford, που θα αναπτυχθεί με βάση το εργοστάσιο της τελευταίας στο Argo, σύμφωνα με δημοσίευμα Wall Street Journal.

Αρχικά η VW θα διαθέσει $ 600 εκατ. ως μετοχική επένδυση στο εργοστάσιο με κάθε εταιρεία να κατέχει το 50% της επιχείρησης. Στη συνέχεια – όπως αναφέρει το δημοσίευμα – η VW θα διαθέσει και $1,1 δις σε κεφάλαιο κίνησης για την έρευνα και εξέλιξη.

Εκπρόσωπος της Ford, σε δήλωσή του, είπε ότι οι συνομιλίες με τη VW συνεχίζονται, αλλά αρνήθηκε να επιβεβαιώσει άμεσα ή και να διαψεύσει λεπτομέρειες του δημοσιεύματος.
Ford και VW τον περασμένο μήνα είχαν ανακοινώσει τις βασικές αρχές της  παγκόσμιας συμμαχίας που συμφώνησαν, η οποία θα περιλάμβανε την ανάπτυξη κοινών μικρών pickups και ελαφρών εμπορικών οχημάτων. Οι δύο πλευρές είχαν δηλώσει πως συζητούν επίσης τη συνεργασία σε αυτόνομα και ηλεκτρικά οχήματα.

«Οι συζητήσεις ήταν παραγωγικές σε διάφορους τομείς», δήλωσε η Ford. «Προϊόντος του χρόνου και καθώς θα οριστικοποιούνται λεπτομέρειες θα τις δημοσιοποιούμε».

Το Bloomberg νωρίτερα αυτόν τον μήνα είχε αναφέρει πως οι δύο εταιρείες συζητούσαν με σκοπό να συμφωνήσουν στην αποτίμηση του εργοστασίου στο Argo στα $ 4δις. Η Ford το 2016, λίγο μετά τη δημιουργία του εργοστασίου είχε επενδύσει σε αυτό $ 1δις.

Μία πιθανή συμφωνία ανάμεσα στις δύο εταιρείες με στόχο την ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων θα βοηθούσε και τα δύο μέρη να μειώσουν σημαντικά το κόστος εξέλιξης ανάλογων οχημάτων σε αυτό το ταχέως αναπτυσσόμενο κομμάτι της αγοράς.
Προς αυτήν την κατεύθυνση είχαν κινηθεί και οι δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Ford, του Jim Hackett, ο οποίος από τον Ιούνιο είχε επισημάνει πως τόσο οι τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης όσο και η ηλεκτροκίνηση είναι δύο άκρως ελκυστικοί τομείς για μια συνεργασία με την VW. «Και οι δύο τομείς έχουν μεγάλο κόστος επενδύσεων, αλλά παράλληλα είναι σημαντικοί για το μέλλον των δύο εταιρειών. Για το λόγο αυτό πρέπει να αναπτύξουμε κίνητρα συνεργασίας», είχε επισημάνει.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube