Volvo: Πτώση 19,3% στα λειτουργικά κέρδη το πρώτο τρίμηνο του 2019

Volvo: Πτώση 19,3% στα λειτουργικά κέρδη το πρώτο τρίμηνο του 2019

Ορατές οι επιπτώσεις του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ- Κίνας και των μεγάλων επενδύσεων στην ηλεκτροκίνηση.

Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας ήταν η βασικότερη αιτία που η Volvo κατέγραψε μειωμένα κέρδη στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της εταιρείας, τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν κατά 19,3% σε € 274,4 εκατ., με εκπρόσωπο της εταιρείας να δηλώνει πως οι συνθήκες της αγοράς αναμένεται να ασκήσουν συνεχή πίεση στο περιθώριο κέρδους κατά το υπόλοιπο του έτους.

«Σε σύγκριση με πέρυσι, η κερδοφορία επηρεάστηκε από υψηλούς δασμούς και αυξημένη πίεση στις τιμές σε πολλές αγορές», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Håkan Samuelsson. Πέρα από τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας και τους δασμούς που επιβάλλονται, ένας ακόμη αρνητικός παράγοντας είναι η απαίτηση για μεγάλες επενδύσεις για την εξέλιξη της τεχνολογίας της ηλεκτροκίνησης.

Η εταιρεία έχει αναπροσαρμόσει τα σχέδια για την παγκόσμια παραγωγή της πάνω στα νέα δεδομένα σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις επιπτώσεις από τους αρνητικούς παράγοντες της αγοράς. Πέρυσι η Volvo ανέβαλε κάποια από τα σχέδιά της, την ώρα που η μητρική  Geely Automobile Holdings, τον περασμένο μήνα προέβλεψε ότι οι πωλήσεις το 2019 δεν θα ξεπεράσουν αυτές του 2018, λόγω κυρίως της αβεβαιότητας που επικρατεί στη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου, αυτήν της Κίνας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube