Volkswagen: Νέες «ανωμαλίες» σε μοτέρ, ενώ ετοιμάζονται αγωγές

Volkswagen: Νέες «ανωμαλίες» σε μοτέρ, ενώ ετοιμάζονται αγωγές

Το VW Group προειδοποίησε την ομοσπονδιακή Αρχή Μεταφορών για ανωμαλία που εντοπίστηκε στο εσωτερικό λογισμικό του μοτέρ EA189 και πιο συγκεκριμένα στην έκδοση 1.2 TDI. Εν τω μεταξύ, ο γερμανικός όμιλος ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει 370.000 ενάγοντες.

Το 2019 ξεκινά με ένδικα μέσα για τη Volkswagen, η οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσει μια ομαδική δράση. Από το τέλος Νοεμβρίου, οι δικηγόροι συγκέντρωσαν περίπου 370.000 ενάγοντες για την υπόθεση dieselgate για να μηνύσουν τον όμιλο του Wolfsburg και -γιατί όχι;- να διεκδικήσουν ατομικές αποζημιώσεις.

Κάτι που δεν έχει μέχρι στιγμής προηγούμενο στην Ευρώπη για τη Volkswagen, σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου πολλοί πελάτες αποζημιώθηκαν μέχρι και με $10.000 που κατέβαλε η γερμανική μητρική εταιρεία.

Μια νέα «κακή» είδηση προφανώς όχι μόνο για τη Volkswagen, είναι ότι ο γερμανικός όμιλος ανακοίνωσε ότι προειδοποίησε τις ομοσπονδιακές Αρχές Μεταφορών για «ανωμαλίες» στην αναθεώρηση των κινητήρων EA189 (1.2 TDI). Οι αναβαθμίσεις σε συνέχεια του dieselagate παρουσίασαν τεχνικά προβλήματα και η Volkswagen ανακοίνωσε ότι έχει σταματήσει προσωρινά την αναβάθμιση μέχρι να βρεθεί λύση.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι ανακλήσεις γι’ αυτόν τον κινητήρα, ο οποίος εμπίπτει στο dieselgate, είχαν ξεκινήσει πριν από δύο χρόνια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube