Volkswagen: Εγκρίθηκαν οι διορθώσεις για τους κινητήρες του dieselgate

Volkswagen: Εγκρίθηκαν οι διορθώσεις για τους κινητήρες του dieselgate

Οι αρμόδιες αρχές στη Γερμανία έδωσαν την έγκρισή τους στις τροποποιήσεις που πρότεινε η Volkswagen προκειμένου να νομιμοποιήσει τους κινητήρες με τα αυξημένα οξείδια του Αζώτου.

Τελείωσε η περίοδος της αναμονής για την έγκριση των λύσεων που πρότεινε η Volkswagen για τους κινητήρες που επηρεάζονται από το dieselgate.

Οι γερμανικές αρχές έδωσαν την έγκρισή τους κι έτσι άνοιξε πλέον ο δρόμος για τη «νομιμοποίηση» των σχεδόν 8,5 εκατομμυρίων αυτοκινήτων που σχετίζονται με το θέμα στην Ευρώπη. Η έγκριση αφορά και στους τρεις κινητήρες (1.2, 1.6 και 2.0 TDI της οικογένειας ΕΑ189) και θα ισχύσει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει ότι η εφαρμογή των βελτιώσεων στους κινητήρες θα γίνει με σκοπό να μην υπάρξει αλλαγή στην απόδοση και την κατανάλωση, χωρίς ωστόσο να το αναφέρει ως δεδομένο. Οι 1.2 και 2.0 TDI θα χρειαστούν απλώς μια αναβάθμιση του λογισμικού που θα ολοκληρώνεται σε μόλις μισή ώρα. Περίπου μια ώρα θα χρειάζεται η αναβάθμιση του 1.6 TDI, που θα χρειαστεί επιπλέον και μια τροποποίηση για τον καλύτερο έλεγχο του αέρα στην εισαγωγή του. Δεν αναφέρθηκε ωστόσο κάτι για νέο, μεγαλύτερο καταλύτη όπως έλεγαν οι πληροφορίες μέχρι πρότινος.

Για τα 2λιτρα μοντέλα οι εργασίες θα ξεκινήσουν στο πρώτο τρίμηνο του 2016, για τα 1.2 στο τέλος του δεύτερου τριμήνου και για τα 1.6 TDI το τρίτο τρίμηνο. Οι πελάτες θα αρχίσουν να ειδοποιούνται στις επόμενες εβδομάδες, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως η έγκριση των βελτιώσεων στην Ευρώπη δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα γίνει το ίδιο και στις ΗΠΑ.

[Πηγή: Automotive News]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube