Υπό έγκριση στη Γερμανία η λύση της VW για τον 1.6 TDI

Υπό έγκριση στη Γερμανία η λύση της VW για τον 1.6 TDI

Οι μηχανικοί της εταιρείας είναι ένα βήμα πιο κοντά στη λύση του προβλήματος με τον 1.600άρη TDI με το λογισμικό που παραπλανούσε τις μετρήσεις οξειδίων του Αζώτου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τις Αρχές Μεταφορών της Γερμανίας, η Volkswagen έχει ήδη καταθέσει προς έγκριση την πρότασή της σχετικά με το dieselgate και τον κινητήρα 1.6 TDI.

Αφορά στα 540.000 αυτοκίνητα του ομίλου που χρησιμοποιούν τον 1.6 TDI της οικογένειας ΕΑ189 εντός των συνόρων της Γερμανίας και υπόσχεται να τα θέσει εντός προδιαγραφών. Η πρόταση παρουσιάστηκε στα αρχηγεία της Volkswagen και αυτή τη στιγμή κανείς δεν ξέρει πότε θα υπάρξει απάντηση. Ωστόσο, είναι πλέον σχεδόν βέβαιο ότι ο συγκεκριμένος κινητήρας είναι ο μόνος που θα απαιτήσει αλλαγές στα μηχανικά μέρη αφού για τους υπόλοιπους (1.2 και 2λιτροι) μάλλον θα είναι αρκετή μια αναβάθμιση στο λογισμικό τους.

Ο Matthias Mueller πάντως ανακοίνωσε πως επειδή οι αλλαγές έχουν να κάνουν με το σύστημα τροφοδοσίας κι έναν μεγαλύτερο καταλύτη, οι συνεργαζόμενες εταιρείες μάλλον δε θα είναι σε θέση να προμηθεύσουν τα απαραίτητα ανταλλακτικά στη VW πριν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Η εξέλιξη του θέματος στη Γερμανία είναι κάτι που περιμένουν και πολλές άλλες χώρες, αφού συνολικά οι αλλαγές μπορεί να αφορούν έως και σε 3,6 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Πάντως, αυτή τη στιγμή λέγεται πως ο μόνος κινητήρας για τον οποίο δεν έχει βρεθεί λύση είναι ο 1.2 αλλά η πρόταση της VW δε θα αργήσει.

 

[Πηγή: Automotive News]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube