Τρεις Porsche Taycan σε θρυλικά χρώματα

Τρεις Porsche Taycan σε θρυλικά χρώματα

Η Porsche συνδέει το αγωνιστικό παρελθόν με το ηλεκτρικό παρόν της, ντύνοντας τρεις Taycan σε αγωνιστικά χρώματα.

Η Porsche Taycan είναι ένα ηλεκτρικό τετράπορτο που προορίζεται για καθημερινή χρήση, κι όχι ένα αγωνιστικό δρόμου. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να δανειστεί λίγη από την αίγλη των προγόνων της, φορώντας τα χρώματά τους για μα ειδική περίσταση. Η περίσταση αυτή ήταν το φετινό Amelia Island Concours d’Elegance, εκεί όπου η Porsche εμφάνισε όχι μία, αλλά τρεις μασκαρεμένες Taycan.

Η πιο ξεχωριστή ήταν αναμφίβολα η Pink Pig Taycan: Σε ροζ χρώμα και με το αμάξωμά της χωρισμένο σε τμήματα που αντιστοιχούν σε μέρη του χοιρινού. Παραπέμπει στην ανάλογα βαμμένη Porsche 917/20 με το No 23 στις πόρτες, η οποία ήταν μακράν γρηγορότερη από τον ανταγωνισμό στα δοκιμαστικά του Le Mans του 1971 –αν και στον αγώνα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.

Πιο επιτυχημένη ήταν η προσπάθεια που είχε γίνει από μια άλλη 917 την προηγούμενη χρονιά, το 1970. Η ομάδα δεν ήταν επίσημα εργοστασιακή, αλλά της Porsche Salzburg. Το αγωνιστικό ήταν κόκκινο με λευκές λωρίδες που ξεκινούσαν από τη μάσκα και τα εμπρός φανάρια προς τα πίσω, ενώ είχε κι αυτό το Νο 23. Και αυτό ακριβώς το livery φόρεσε η Team Salzburg Taycan.

Η τρίτη Taycan της παρέας είναι λευκή με φαρδιές διαμήκεις λωρίδες, σε μπλε και κόκκινο χρώμα. Όπως ήταν και οι αγωνιστικές Carrera RSR και 935 της αμερικανικής ομάδας Brumos Racing, η οποία μεσουρανούσε στους αγώνες του πρωταθλήματος IMSA τη δεκαετία του ’70. Οι περισσότερες νίκες, οι τίτλοι και δύο νίκες στις 24 ώρες της Daytona, κατακτήθηκαν από ένα αυτοκίνητο με το Νο 59 στις πόρτες.

Παρότι η Porsche είχε προσφέρει στους αγοραστές της 918 Spyder τη δυνατότητα να την αποκτήσουν με κάποιο θρυλικό αγωνιστικό livery της εταιρίας, φαίνεται απίθανο να επαναλάβει το ίδιο και σήμερα με την Taycan. Oι τρεις ξεχωριστές Taycan φτιάχτηκαν έτσι απλώς για να τραβήξουν τα βλέμματα πάνω τους στο Amelia Island, και μάλλον το κατάφεραν.

[Πηγή: Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube