Τι γυρεύει μια ανεκτίμητη Mercedes CLK GTR Roadster στο… χώμα; [video]

Τι γυρεύει μια ανεκτίμητη Mercedes CLK GTR Roadster στο… χώμα; [video]

Μια κραυγαλέα πρόκληση, αλλά και κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί και μάλλον δεν θα ξαναδούμε.

Η Mercedes-Benz έφτιαξε μόνο 26 CLK GTR για το δρόμο, απλά για να πιστοποιήσει το μοντέλο για αγώνες στην κατηγορία FIA GT. Και μόνο οι 6 από αυτές ήταν ανοιχτές Roadster.

Με άλλα λόγια, η Roadster είναι ένα σπάνιο και ανεκτίμητο σούπερκαρ, που το τελευταίο μέρος που θα περίμενες να το δεις θα ήταν σε μια χωμάτινη ειδική διαδρομή. Και όμως, αυτό ακριβώς γίνεται στο παρακάτω video.

Τα πλάνα γυρίστηκαν από τον supercar spotter (ειδικότητα κι αυτή…) TheTFJJ, στην εκδήλωση Heveningham Hall Concours, στην Αγγλία το περασμένο Σαββατοκύριακο. Και όλα δείχνουν ότι ο ιδιοκτήτης, ή έστω ο οδηγός, της Mercedes είναι ένας από τους ανώνυμους πρωταγωνιστές του καναλιού TaxTheRich100 του YouTube.

Το διαβόητο κανάλι είναι αυτό που, μεταξύ άλλων, έχει ταλαιπωρήσει στο χώμα και σε ιδιότυπες gymkhnana και άλλα σπάνια σούπερκαρ, όπως Ferrari 288 GTO, Ferrari Enzo και Jaguar XJ220 (δείτε τα σχετικά videos στα links που παραθέτουμε).

H CLK GTR Roadster είναι ακόμα πιο σπάνια από αυτά –και από οποιαδήποτε άλλα σούπερκαρ– οπότε είναι σοκαριστικό να τη βλέπεις να οδηγείται με αυτό τον τρόπο. Μάλιστα, κλείνεις τα μάτια για να μη δεις όταν ο προκλητικός οδηγός της ντριφτάρει πολύ κοντά σε μια ιστορική Porsche 917!

Από την άλλη, έχει ενδιαφέρον να βλέπεις ένα τέτοιο αυτοκίνητο να οδηγείται και όχι μόνο να ξεσκονίζεται και να γυαλίζεται…

Θυμίζουμε ότι η Mercedes-Benz έφτιαξε την CLK GTR το 1997, με ένα πλαστικό αμάξωμα που να φέρνει κάπως στην CLK παραγωγής της εποχής, αλλά γύρω από ένα ανθρακονημάτινο μονοκόκ πλαίσιο και με έναν 6λιτρο V12 600 ίππων, που κινούσε τους πίσω τροχούς μέσω ενός σειριακού χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων.

Μια τέτοια CLK GTR Roadster δρόμου έχει πουληθεί 3 εκατομμύρια ευρώ σε δημοπρασία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube