Θέλουν τον Elon Musk για την Tesla αλλά όχι για το Twitter

Θέλουν τον Elon Musk για την Tesla αλλά όχι για το Twitter

Η περίεργη στάση της Γαλλίας απέναντι στον Elon Musk, o οποίος είχε συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο, Emmanuel Macron.

Ανοικτή πρόσκληση στον Elon Musk από τη Γαλλία για να κατασκευάσει εργοστάσιο της Tesla αντίστοιχο του Gigafactory της Γερμανίας απευθύνει η κυβέρνηση.

Όπως δήλωσε ο υπουργός ψηφιακών υπηρεσιών της στο CNBC, «θα είναι υπέροχο να έχουμε ένα εργοστάσιο Tesla στη Γαλλία, έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια για να βεβαιωθούμε ότι αυτό είναι δυνατό και μπορεί να συμβεί».

Και πρόσθεσε πως η Γαλλία έχει επενδύσει σε έναν ολόκληρο τομέα ηλεκτρικών μπαταριών, επομένως θα προσπαθήσει να πείσει τον Musk πως το επόμενο εργοστάσιο της Tesla πρέπει να χτιστεί στο έδαφός της. 

Elon Musk

Μετά τη συνάντησή του με τον Γάλλο Πρόεδρο, Emmanuel Macron, ο Musk θα παραστεί και θα μιλήσει αύριο στο κορυφαίο τεχνολογικό συνέδριο Viva Tech που γίνεται στο Παρίσι, με τον υπουργό Barrot να τον αποκαλεί ως ένα «μεγάλο εφευρέτη, ίσως τον σπουδαιότερο των αρχών αυτού του αιώνα. 

Ωστόσο, η ίδια η Γαλλία που στην ουσία πέφτει στα πόδια του Musk για το εργοστάσιο της Tesla, θέλει να περιορίσει το Τwitter καθώς έχει διατυπώσει την άποψη πως η εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης θα απαγορευόταν στην ΕΕ, εάν δεν ακολουθούσε τον επερχόμενο νόμο για τις ψηφιακές υπηρεσίες που θα τεθεί σε ισχύ τον Αύγουστο.

Ο νόμος αναγκάζει το Twitter, να «αστυνομεύει» το παράνομο περιεχόμενο και την παραπληροφόρηση, με την απειλή προστίμων που μπορεί να φτάσουν πολλά δισεκατομμύρια ευρώ. 

«Εάν το Twitter δεν συμμορφωθεί με αυτές τις υποχρεώσεις, θα αντιμετωπίσει κυρώσεις έως και 6% των παγκόσμιων πωλήσεων. Σε περίπτωση που αυτές οι αδυναμίες συμμόρφωσης δεν διορθωθούν, θα αντιμετωπίσει την υποχρέωση να αποχωρήσει από την ΕΕ», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Barrot.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube