Τέλος στην παραγωγή της Porsche 918 Spyder [video]

Τέλος στην παραγωγή της Porsche 918 Spyder [video]

Μέσα σε λιγότερα από δύο χρόνια κατασκευάστηκαν και τα 918 κομμάτια.

Ακολουθώντας με ακρίβεια το αρχικό πλάνο, η Porsche ανακοίνωσε σήμερα πως κατασκεύασε την τελευταία 918 Spyder, 21 μόλις μήνες μετά την έναρξη της παραγωγής.

Έχοντας πρωτοπαρουσιαστεί ως concept στη Γενεύη το 2010, πήρε το πράσινο φως από το διοικητικό συμβούλιο το καλοκαίρι του ίδιου έτους. Η εταιρεία την θεωρεί, μάλλον δικαιολογημένα, συνεχιστή μιας μακράς παράδοσης εξελιγμένων, τεχνολογικά, σπορ αυτοκινήτων που χρονολογείται από την 904 Carrera GTS του 1963 και στις επόμενες δεκαετίες συνεχίστηκε με τις 959, 911 GT1 και Carrera GT.

Η υβριδική τεχνολογία επέτρεψε στην 918 Spyder των 887 PS να σημειώσει, τον Σεπτέμβριο του 2013, ρεκόρ για αυτοκίνητο παραγωγής στο Nürburgring (που, μετά τη χθεσινή απαγόρευση, θ’ αργήσει να καταρριφθεί) και ταυτόχρονα να πετύχει μέση κατανάλωση 3,0 lt/100 km στον τυποποιημένο κύκλο NEDC.

Ακόμα και η ίδια η διαδικασία κατασκευής της ήταν πρωτοποριακή αφού σε όλα της τα στάδια χρησιμοποιούνταν ασύρματα εργαλεία που έπαιρναν εντολές μέσω μιας βάσης δεδομένων.

Η Porsche έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι θα εξελίξει τον διάδοχο της 918 Spyder, χωρίς φυσικά να προχωρήσει σε λεπτομέρειες. Θα θέλαμε πάντως να μάθουμε αν η κουπέ του Ferdinand Piëch περιλαμβάνεται στα 918 κομμάτια ή, τελικά, συνολική παραγωγή ξεπέρασε το πλάνο έστω και κατά μία μονάδα.

[Πηγή: Porsche]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube