Τα Street Kart αποζημιώνουν με €400.000+ το… «Mario Kart!

Τα Street Kart αποζημιώνουν με €400.000+ το… «Mario Kart!

Ίσως έχετε ήδη τα καρτ με οδηγούς μεταμφιεσμένους ως χαρακτήρες του Mario Kart στους δρόμους του Tokyo. Η Nintendo, η οποία κατέχει τα δικαιώματα του παιχνιδιού, ενήγαγε την εταιρεία MariCar Inc που είναι από πίσω και η αποζημίωση έπεσε βαριά.

MariCar Street Kart

Η ιστορία ξεκίνησε από το 2008. Την εποχή εκείνη, η Nintendo, ο γίγαντας της ψυχαγωγίας πίσω από το παιχνίδι Mario Kart, μήνυσε τη MariCar για μη εξουσιοδοτημένη χρήση της εικόνας του franchise «Mario Kart» προκειμένου αποκομίσουν τα οφέλη. Στο σημείο αυτό χρειάζεται να θυμίσουμε την αρχή της εταιρείας MariCar: Ενοικίαση καρτ στους δρόμους ορισμένων μεγάλων ιαπωνικών πόλεων. Το πρόβλημα; Οι οδηγοί συχνά μασκαρεύονται ως χαρακτήρες του παιχνιδιού Mario Kart. Κάτι αρκετό για να διεκδικήσει η Nintendo αποζημίωση.

Η πρωτόδικη απόφαση δικαίωσε τη Nintendo: Η MariCar διατάχθηκε να της πληρώσει περίπου €83.000. Αντί να συμβιβαστεί με την αρχική ετυμηγορία, η MariCar προσέφυγε σε ανώτερο δικαστήριο, αλλά η υπόθεση δεν εξελίχτηκε κατ’ ευχήν για την εναγόμενη. Ο δικαστής πολλαπλασίασε την ποινή επί πέντε, ανεβάζοντας το ποσό που θα έπρεπε να καταβληθεί στη Nintendo στα 50 εκατομμύρια γιεν ή περίπου 420.000 ευρώ.

MariCar Street Kart

Για τη MariCar, η γραμμή άμυνας ήταν ότι η εταιρεία μισθώνει μόνο τα καρτ, ενώ τα κοστούμια τα φέρνουν και τα φορούν προσωπικά οι οδηγοί. «Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας. Στο Street Kart, παρέχουμε τις υπηρεσίες μας ως συνήθως. Το Street Kart σέβεται απόλυτα του εθνικούς νόμους που ισχύουν στην Ιαπωνία, το Street Kart δεν είναι σε καμία περίπτωση αντανάκλαση της Nintendo και του παιχνιδιού Mario Kart (δεν προτείνουμε ενοικίαση κοστουμιών από τη σειρά Mario)», αναφέρει η MariCar σε ανακοίνωσή της.

MariCar Street Kart

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube