Ρεκόρ Guinness για το μεγαλύτερο σημάδι στην άσφαλτο [video]

Ρεκόρ Guinness για το μεγαλύτερο σημάδι στην άσφαλτο [video]

Όταν δύο Ford Mustang ντριφτάρουν ανελέητα και σχηματίζουν το σύμβολο κατά του καρκίνου του μαστού με εμβαδό 884 τ.μ., τους αξίζει μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ.

Τα Guinness World Records έχουν πολλές κατηγορίες ρεκόρ με αυτοκίνητα, και σε αυτή για το μεγαλύτερο σημάδι στον δρόμο μετά από drift/burnout, πρόσφατα σημειώθηκε νέο ρεκόρ.

Η προσπάθεια επίτευξης του ρεκόρ έγινε από την Al Jazirah Vehicles Agencies, αντιπρόσωπο της Ford στη Σαουδική Αραβία, και την αντίστοιχη αγωνιστική ομάδα Al Jazirah Ford Racing. Τα… σύνεργα ζωγραφικής ήταν δύο Ford Mustang προηγούμενης γενιάς σε έκδοση RTR-D, δηλαδή με τις βελτιώσεις που προτείνει ο drifter Vaughn Gittin Jr. για τέτοια χρήση. Και ο καμβάς, ένας χώρος συγκέντρωσης καινούργιων αυτοκινήτων πριν την αποστολή τους για παράδοση, στο Riyadh.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ρεκόρ Guinness για έλξη λεωφορείου με τα μαλλιά [video]

Στο τιμόνι κάθισαν οι επαγγελματίες οδηγοί Abdulhadi Al-Qahtani και Muath Al-Essa, οι οποίοι ξεκίνησαν να ντριφτάρουν μέσα στον οριοθετημένο χώρο, με σκοπό να σχηματίσουν την κορδέλα-σύμβολο κατά τον καρκίνο του μαστού. Γι’ αυτό άλλωστε χρησιμοποιούσαν λάστιχα ειδικά για την περίσταση, με ροζ καπνό και ροζ γόμα. Μετά από 45’ «ζωγραφικής», ο στόχος επετεύχθη.

Ο κριτής του Guinness World Records επιβεβαίωσε ότι το προηγούμενο σχετικό ρεκόρ των 500 τ.μ. είχε καταρριφθεί. Οι δύο οδηγοί της Al Jazirah είχαν ντύσει με λάστιχο μια επιφάνεια με εμβαδό 883,98 τ.μ.

[Πηγή: Guinness World Records]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube