Πτώση πωλήσεων για 10ο συνεχόμενο μήνα στην Ευρώπη

Πτώση πωλήσεων για 10ο συνεχόμενο μήνα στην Ευρώπη

Η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου κινήθηκε πτωτικά για 10ο συνεχόμενο μήνα, με τις ταξινομήσεις Απριλίου να ανέρχονται σε 830.447 αυτοκίνητα.

Οι ταξινομήσεις για το μήνα Απρίλιο του 2022 στην ευρωπαϊκή αγορά δεν εμφάνισαν καμία διαφορά σε σχέση με τους προηγούμενους εννέα μήνες. Συνέχισαν δηλαδή την πτωτική τους πορεία... Ο φετινός Απρίλης έκλεισε με πτώση 20% (η μεγαλύτερη μέσα στο 2022) σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, με τις συνολικές ταξινομήσεις να ανέρχονται σε 830.447 αυτοκίνητα.

Ο όμιλος Stellantis εμφάνισε τις μεγαλύτερες απώλειες, της τάξεως του 31%, με το VW Group να ακολουθεί σημειώνοντας πτώση 28%. Οι κατασκευαστές αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα στην παραγωγική διαδικασία. Οι ελλείψεις ημιαγωγών παραμένουν αγκάθι κι όλα αυτά μαζί έχουν ως αποτέλεσμα οι παραδόσεις νέων οχημάτων να καθυστερούν σημαντικά και… οι τιμές των νέων μοντέλων να τραβούν την ανηφόρα!  

car market

!function(v,t,o){var a=t.createElement("script");a.src="https://ad.vidverto.io/vidverto/js/aries/v1/invocation.js",a.setAttribute("fetchpriority","high");var r=v.top;r.document.head.appendChild(a),v.self!==v.top&&(v.frameElement.style.cssText="width:0px!important;height:0px!important;"),r.aries=r.aries||{},r.aries.v1=r.aries.v1||{commands:[]};var c=r.aries.v1;c.commands.push((function(){var d=document.getElementById("_vidverto-f6311fd2aca83265117f4799df7db209");d.setAttribute("id",(d.getAttribute("id")+(new Date()).getTime()));var t=v.frameElement||d;c.mount("10694",t,{width:720,height:405})}))}(window,document);

Οι κατασκευαστές όσο και το σύνολο των οικονομικών αναλυτών της ευρωπαϊκής αγοράς, προχωρούν σε νέες αναθεωρημένες προβλέψεις για τις πωλήσεις του 2022. Η πτώση κατά 6% που είχαν προβλέψει στις αρχές του χρόνου αυξάνεται στο 9%, ενώ overall οι ταξινομήσεις για τη χρονιά που διανύουμε αποκλείεται να υπερβούν τις 10 εκατ. μονάδες. 

Tόσο ο ισχυρός άνδρας του ομίλου VW, Herbert Diess, όσο και ο αντίστοιχος της Mercedes-Benz, Ola Kallenius, θεωρούν ότι το πρόβλημα με τις ελλείψεις ημιαγωγών θα βελτιωθεί σημαντικά από το καλοκαίρι και μετά αλλά ο πόλεμος στην Ουκρανία σε συνδυασμό με τις αυξημένες τιμές ενέργειας παραμένει ένας γρίφος για πολύ δυνατούς λύτες.

window.adEntity = window.adEntity || {queue: []}; window.adEntity.queue.push(document.getElementById('ad-entity-kcKvsQSxymk'));

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube