Οι κινήσεις που δείχνουν ότι η Ford θέλει να αναβιώσει το Thunderbird

Οι κινήσεις που δείχνουν ότι η Ford θέλει να αναβιώσει το Thunderbird

Η Ford υπέβαλε αίτηση για το όνομα "Thunderbird" στο Γραφείο Ευρεσιτεχνιών και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ. 

Τα τελευταία χρόνια η Ford έχει αναβιώσει κάποια από τα παλιά της εμπορικά ονόματα όπως για παράδειγμα το όνομα Maverick, για το οποίο πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι θα χρησιμοποιηθεί σε ένα επερχόμενο μοντέλο. 

Ωστόσο τώρα φαίνεται πως η Ford θέλει να αναβιώσει άλλο ένα ιστορικό όνομα μοντέλου της, καθώς στις 13 Ιανουαρίου 2021 υπέβαλε αίτηση για το όνομα "Thunderbird" στο Γραφείο Ευρεσιτεχνιών και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών (USPTO).

Το 1955 το Μπλε Οβάλ παρουσίασε το Ford Thunderbird, ένα πολυτελές semi-sport αυτοκίνητο. Έναν άμεσο ανταγωνιστή της Chevrolet Corvette που ήδη πούλαγε σαν ζεστό ψωμί στην Αμερική. Σε αντίθεση όμως με τη ’vette, το Thunderbird, αν και δίπορτο και διθέσιο στην αρχική μορφή του, δεν χαρακτηρίστηκε από τη Ford ως σπόρτσκαρ. Αντιθέτως δημιούργησε μια νέα κατηγορία που έγινε δημοφιλέστατη στην Αμερική και ονομάστηκε Personal Car. Μια κατηγορία που, παράλληλα με την εμφάνιση και τις επιδόσεις, πρόβαλε την άνεση και την πολυτέλεια σε καθημερινή χρήση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ford Thunderbird Convertible V8 Ford-O-Matic 1954-1955 [videos]

Παρέμεινε στην παραγωγή έως το 1997, για δέκα ολόκληρες γενιές, ενώ ακολούθησε μια ακόμα, η ενδέκατη, μεταξύ 2002 και 2005, με μία εικόνα ρετρό αισθητικής. Συνολικά, μέσα στα 60 χρόνια του Thunderbird κατασκευάστηκαν πάνω από 4,4 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Το 2002 η Ford έβγαλε μια συλλεκτική μάλλον έκδοση, σε ρετρό στιλ, για να τιμήσει το πρωτότυπο μοντέλο. Τώρα, με την κατάθεση του ονόματος εκ νέου στο Γραφείο Ευρεσιτεχνιών και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών, η Ford φαίνεται να θέλει να επαναφέρει το μοντέλο στο προσκήνιο. Βέβαια μην περιμένετε να μοιάζει με το πρωτότυπο, καθώς όπως έχουμε δει με το Ford Mustang Mach-E και το επερχόμενο Maverick, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι το νέο Thunderbird θα θυμίζει το παρελθόν του. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube