Οδηγός, αργά και χαλαρά, «ξαπλώνει» επτά πεζούς! [video]

Οδηγός, αργά και χαλαρά, «ξαπλώνει» επτά πεζούς! [video]

Η Ρωσίδα είχε πάρει το αυτοκίνητο ως δώρο την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!...

Να γιατί ακριβώς υπάρχουν οι κάμερες στο ταμπλό, οι λεγόμενες “dash-cams”. Για να ξέρουν οι Αρχές και οι ασφαλιστικές εταιρείες πώς ακριβώς έχει γίνει ένα ατύχημα ώστε να αποδώσουν σωστά τις ευθύνες.

Στη Ρωσία, σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα έχουν dash-cam, και κρίνοντας από το επίπεδο των οδηγών στους δρόμους καταλαβαίνουμε πολύ καλά γιατί…

Συνήθως, για να μην πούμε πάντα, το υλικό των dash-cams για ένα ατύχημα προέρχεται από κάμερες σε διερχόμενα αυτοκίνητα μαρτύρων ή στο αυτοκίνητο αυτού που δεν φταίει. Ο φταίχτης, λογικά, δεν θέλει να εκτεθεί, οπότε κοιτάει να το αποφύγει.

Στην περίπτωσή μας όμως, τα πλάνα προέρχονται από την κάμερα του φταίχτη, οπότε έχουμε την καλύτερη δυνατή εικόνα του τι συνέβη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Siberian Times, η Ρωσίδα πρωταγωνίστριά μας οδηγούσε την Toyota Camry της στο νησί Russky, κοντά στο Vladivostok, στην ανατολική άκρη της Σιβηρίας.

Η εφημερίδα λέει ότι η γυναίκα είχε πάρει το αυτοκίνητο ως δώρο για την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου. Και μάλλον έτσι πρέπει να είναι, αφού το ατύχημα συνέβη δύο μέρες μετά τη «δυτική» γιορτή, σύμφωνα με την ημερομηνία στο video.

Τα πλάνα δείχνουν τη Ρωσίδα να πλησιάζει μια διασταύρωση. Δεν υπάρχουν άλλα αυτοκίνητα σταματημένα στο φανάρι, αλλά βλέπουμε ότι αυτό λειτουργεί και είναι κόκκινο. Κι αυτό σημαίνει «σταμάτα!» σε όλα τα μέρη του πλανήτη.

Μια ομάδα πεζών ξεκινά να διασχίσει το δρόμο από τη διάβαση, κανονικά, με πράσινο «Γρηγόρη». Δυστυχώς για επτά από αυτούς, η Ρωσίδα μας τους θερίζει εν ψυχρώ, αργά-αργά και χαλαρά. Ευτυχώς όμως δύο μόνο τραυματίζονται αρκετά σοβαρά ώστε να παραμείνουν στο νοσοκομείο, ενώ οι άλλοι πέντε πάνε σπίτι τους αφού τους παρέχονται οι πρώτες βοήθειες.

Ηθικό δίδαγμα: Πρώτον, όταν οδηγείς μην αφαιρείσαι ούτε μια στιγμή. Δεύτερον, πριν διασχίσεις δρόμο κοίτα δεξιά-αριστερά, ακόμη κι αν έχεις πράσινο. Και τρίτον –για τον ερωτευμένο δωρητή – πρόσεχε τι δώρα κάνεις και σε ποιον τα κάνεις…

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Να γιατί δεν δωρίζεις Lamborghini σε 18χρονο [video]

[Πηγή: Siberian Times μέσω autoevolution.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube