Ο σεισμός των 7,4 Ρίχτερ στην Ιαπωνία θα κοστίσει στην Toyota 20.000 λιγότερα αυτοκίνητα

Ο σεισμός των 7,4 Ρίχτερ στην Ιαπωνία θα κοστίσει στην Toyota 20.000 λιγότερα αυτοκίνητα

Η Toyota θα σταματήσει προσωρινά την παραγωγή σε 18 γραμμές, των 11 εργοστασίων της στην Ιαπωνία, λόγω προβλημάτων στην τροφοδοσία που προέκυψαν από τον ισχυρό σεισμό.

Την Τετάρτη το βράδυ στις 23:30 (τοπική ώρα) σημειώθηκε σεισμός 7,4 ρίχτερ με επίκεντρο τις ακτές του Ειρηνικού, κοντά στην πόλη Σεντάι της Ιαπωνίας. Πρόκειται για την ίδια περιοχή που είχε καταστραφεί στον σεισμό και το τσουνάμι του 2011, όπου είχαν παράλληλα προκληθεί και ζημιές στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

Ο σεισμός της Τετάρτης προκάλεσε τσουνάμι, μπλακ άουτ μέχρι το Τόκιο, εκτροχίασε συρμούς τρένων, ενώ σημειώθηκαν και ζημιές σε αυτοκινητόδρομους που χρησιμεύουν ως βασικές αρτηρίες τροφοδοσίας. Σύμφωνα με το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ είχαμε τρεις νεκρούς και 190 τραυματίες. 

Ως αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, η Toyota Motor Corp. θα αναστείλει τις δραστηριότητές της σε περισσότερες από τις μισές περιοχές όπου δραστηριοποιείται στην Ιαπωνία, λόγω των προβλημάτων που έχεουν προκύψει στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Συγκεκριμένα η Toyota θα σταματήσει την παραγωγή για τρεις ημέρες από την επόμενη εβδομάδα σε 18 γραμμές σε 11 εργοστάσια στην Ιαπωνία, σε σύνολο 28 γραμμών που λειτουργούν σε εθνικό επίπεδο στα 14 εργοστάσιά της.

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να «χαθούν» περίπου 20.000 οχήματα που αφορούν κυρίως σε μοντέλα όπως τα Crown, Yaris, RAV4, Harrier, C-HR και Land Cruiser. Επίσης θα επηρεαστεί και η παραγωγή των Lexus LS, IC, RC και LC και του NX, που θα μείνει επίσης πίσω σε χρόνους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube