O Nico Rosberg δεν ξέρει την τύφλα του από 4x4 [video]

O Nico Rosberg δεν ξέρει την τύφλα του από 4x4 [video]

Τι σχέση έχει σε οδηγικό επίπεδο ο Nico Rosberg με το off-roading; Μα, όση το τελευταίο με την οδήγηση Formula 1.

O Nico Rosberg είναι σαφώς ο Νο1 ενδιαφέρον άνθρωπος της Formula 1 αυτή τη στιγμή και όχι διότι κέρδισε τον παγκόσμιο τίτλο της διοργάνωσης για το 2016. Μια ημέρα ύστερα από την κατάκτηση του τίτλου, τερματίζοντας τρίτος στο Grand Prix του Abu Dhabi, ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την αποχώρησή του από τους αγώνες.

Φυσικά και η ηλικία δεν παίζει ρόλο στην αποχώρησή του, καθώς είναι μόλις 31 ετών. Αλλά τι άλλο θα μπορούσε να ζητήσει κάποιος που μόλις έχει κατακτήσει την κορυφαία διάκριση στα motorsports; Περισσότερους τίτλους θα μας πείτε. Ή να υπερασπιστεί τον τίτλο του, με την παραδοχή ότι τον κέρδισε με μόλις πέντε βαθμούς διαφορά από τον team-mate του Lewis Hamilton. Ή μήπως διότι κάποιοι μπορεί να επικαλεστούν τα πολλαπλά τεχνικά προβλήματα που αντιμετώπισε στη μεταξύ τους μάχη ο Βρετανός κατά τη διάρκεια της σεζόν; Ό,τι και να πούμε εκ των υστέρων, βέβαια, το ταμπλό έγραψε «Rosberg». Και του χρόνου ελάχιστοι θα θυμούνται τι και πώς. Και του παραχρόνου κανένας.

Αλλά ότι κι αν είχε στο μυαλό του ο Nico και όσο κι εξουθενωτικός αν είναι ο ανταγωνισμός στη Formula 1, δεν είναι άσχημη ιδέα, από τη στιγμή μάλιστα που δεν έχει οικονομικό πρόβλημα, να ζήσεις την υπόλοιπη ζωή σου μακριά από κάθε στρες και διασκεδάζοντας. Ίσως ύστερα από την ενθυλάκωση κάμποσων εκατομμυρίων να κάναμε κι εμείς το ίδιο.

Ότι και να διαλέξει να κάνει ο Rosberg στη επαγγελματική του καριέρα για τη συνέχεια, ένα πράγμα είναι σαφές: Δεν πρέπει να γίνει εκπαιδευτής-οδηγός στο off-roading. Κατά τη διάρκεια ενός event που διοργάνωσε η Mercedes-Benz (φανταζόμαστε πως αυτά το event αποτελούν το μισό από τους λόγους που τον ανάγκασαν να αποχωρήσει), ο Nico επιφορτίστηκε να οδηγήσει με συνοδηγούς μερικούς «τυχερούς» φαν σε ένα στίβο 4x4 με μια GLE-Class.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Mercedes-Benz GLE 350 d 4MATIC


Και μπορεί το παραπάνω SUV της Mercedes-Benz να είναι φορτωμένο πολυτελή μπιχλιμπίδια, αλλά ταυτόχρονα παραμένει ένα κορυφαίο σε ικανότητα 4x4, οπότε και δεν μπορούμε να εγκαλέσουμε το αυτοκίνητο για τις γκάφες που θα δείτε στο video. Μάλλον πρόκειται για ασχετοσύνη του Rosberg, αλλά προς δικαιολόγησή του, το έκανε να μοιάζει πως γίνεται με παιχνιδιάρικη διάθεση, οπότε και χάζευε γύρω κάνοντας πλάκα.

Μπορείτε λοιπόν να το δείτε να μπλοκάρει τους τροχούς της GLE και να κατεβαίνει ακυβέρνητος στα κατηφορικά περάσματα με μεγάλη κλίση ή να δεινοπαθεί να τα ανέβει ή να γλιστρά προς τα πίσω, πάλι ανεξέλεγκτα. Αλλά μην νομίζετε πώς κι οι «καλεσμένοι» σκάμπαζαν τίποτα, καθώς βρήκαν συναρπαστική όλη αυτή τη μπούρδα.

Προφανώς, ο Rosberg βρισκόταν εκεί για να διασκεδάσει τους καλεσμένους, αλλά ακόμη κι αν δεν ήταν έτσι, η Mercedes-Benz χρειάζεται να καταλάβει ότι Formula 1 και 4x4 δεν έχουν τίποτα κοινό. Ή μάλλον έχουν. Μπορεί και από τα δύο να αποχωρήσεις αφού έχεις κερδίσει την αντίστοιχη κορυφαία διοργάνωση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube