Ο αρχισχεδιαστής της Bentley πάει… Κίνα! [video]

Ο αρχισχεδιαστής της Bentley πάει… Κίνα! [video]

Αποχωρεί από την Bentley o Stefan Sielaff για να ενταχθεί στο δυναμικό της Geely. 

Η Bentley επιβεβαίωσε ότι ο επικεφαλής σχεδιασμού της εταιρείας, ο Stefan Sielaff, αποχωρεί από την Bentley αλλά και συνολικά του Volkswagen Group. 

H εταιρεία δεν σχολίασε τις πληροφορίες ότι ο Sielaff εντάσσεται στην κινεζική Geely, κάτω από το σήμα της οποίας βρίσκονται μάρκες όπως η Volvo, η Polestar και η Lotus. Ο Sielaff θα αναλάβει τον ρόλο του Peter Horbury ως επικεφαλής του σχεδιασμού της Geely, σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου.

Ο Sielaff «άφησε τη θέση του να αναζητήσει άλλες ευκαιρίες καριέρας εκτός του Bentley και του Volkswagen Group», δήλωσε εκπρόσωπος της Bentley στην Automobilwoche, μια αδελφή έκδοση του Automotive News Europe.

Ο διάδοχος του Sielaff θα διοριστεί αυτόν τον μήνα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. Μέχρι τότε, ο διευθύνων σύμβουλος της Bentley, Matthias Rabe, θα διευθύνει προσωρινά την ομάδα σχεδιασμού.

Ο Sielaff έγινε επικεφαλής σχεδιασμού της Bentley το 2015, αποχωρώντας από τη θέση του επικεφαλής του κέντρου σχεδιασμού του Potsdam της VW στη Γερμανία. Στη συνέχεια διαδέχτηκε τον Luc Donckerwolke, ο οποίος είναι τώρα επικεφαλής δημιουργικός διευθυντής της Hyundai Motor.

Ο Sielaff, 59 ετών σήμερα, πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του με το VW Group, όταν εντάχθηκε το 1990 στην Audi ως σχεδιαστής εσωτερικών χώρων.

Η αποχώρησή του αφήνει επίσης ένα κενό στο VW Group. Εκτός από τη δουλειά του στην Bentley, ο Sielaff ήταν επίσης υπεύθυνος για τις στρατηγικές εσωτερικού σχεδιασμού της VW.

Δείτε στο βίντεο τι έλεγε ο Stefan Sielaff στην παρουσίαση της Bentley Bentayga.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube