Nürburgring: Renault Clio R.S. 220 Trophy, νέο ρεκόρ στα σουπερμίνι

Nürburgring: Renault Clio R.S. 220 Trophy, νέο ρεκόρ στα σουπερμίνι

To Renault Clio RS 220 Trophy έθεσε εκ νέου το ρεκόρ γύρου στην Πράσινη Κόλαση στην κατηγορία B, αυτή των σουπερμίνι.

Το κορυφαίο, το ταχύτερο προσθιοκίνητο χάτσμπακ στο Nürburgring παραμένει βέβαια το Honda Civic Type R, αλλά ο βασιλιάς του γερμανικού σιρκουί στην κατηγορία των σουπερμίνι είναι πλέον το Clio R.S. 220 Trophy, σύμφωνα με τη RenaultSport.

Ο χρόνος που ανακοινώνει η γαλλική εταιρία είναι 8’ 32”, δηλαδή 36 ολόκληρα δευτερόλεπτα ταχύτερο από το στάνταρ Clio R.S. 200 EDC.

Το ρεκόρ επετεύχθη με τον Christian Gebhardt στο τιμόνι, δημοσιογράφο του Sport Auto που συνηθίζει να γυρίζει στο Nürburgring με πολλά hot σουπερμίνι. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι στη δεύτερη θέση εκτοπίστηκε το MINI JCW με 8’ 35” και τρίτο είναι το Opel Corsa OPC με 8’ 40” και ένα δευτερόλεπτο πίσω του το Audi S1.

To Renault Clio R.S. 220 Trophy ντεμπουτάρησε τον Μάρτιο του 2015 στο Διεθνές Σαλόνι της Γενεύης. Κάτω από το καπό του κρύβεται ένας 1.600άρης βενζινοκινητήρας τούρμπο με μέγιστη ισχύ 220 άλογα και μέγιστη ροπή 26,5 kgm (28,5 σε overboost). To μοτέρ συνδυάζεται με ένα σασμάν EDC με αναβαθμισμένο λογισμικό που αλλάζει 40% ταχύτερα από το στάνταρ EDC στη ρύθμιση «Normal» και 50% ταχύτερα στη ρύθμιση «Race».

[Πηγή Renault μέσω Sport Auto και Autoweek.nl]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube