Nissan: Παραδέχτηκε λανθασμένη διαδικασία ελέγχου εκπομπών

Nissan: Παραδέχτηκε λανθασμένη διαδικασία ελέγχου εκπομπών

Οι μετοχές της εταιρείας πιέστηκαν προς τα κάτω από αυτή την ανακοίνωση, αν και η Nissan αναφέρει ότι κανένα από τα αυτοκίνητά της δεν έχει λανθασμένα στοιχεία για τις εκπομπές.

Η Nissan έχει παραδεχθεί ότι υπέπεσε σε παραπτώματα στη διαδικασία εξέτασης εκπομπών καυσαερίων σε μοντέλα στην Ιαπωνία και υπέβαλε σχετικές πληροφορίες στο ιαπωνικό υπουργείο Γης, Υποδομών, Μεταφορών και Τουρισμού.

Η ιαπωνική φίρμα ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε τις «μη συμμορφώσεις» στην τελική διαδικασία επιθεώρησης τον Σεπτέμβριο του 2017 και έκτοτε διεξήγαγε εσωτερική έρευνα σχετικά με τον τρόπο που προέκυψαν οι αποκλίσεις.

Το Reuters αναφέρει ότι οι μετοχές της Nissan και της αδελφής φίρμας, της Renault, πιέστηκαν από την ανακοίνωση.

Σε δήλωση που δημοσιοποίησε η Nissan, παραδέχεται ότι οι δοκιμές εκπομπών και οικονομίας καυσίμου «απέκλιναν από το προδιαγεγραμμένο περιβάλλον δοκιμών» και προκάλεσαν τη «δημιουργία αναφορών επιθεώρησης, βασισμένες σε αλλαγμένες τιμές μέτρησης».

Το παράπτωμα εντοπίστηκε μέσω «ενεργητικών πρωτοβουλιών για την αποφυγή επανάληψης τέτοιων ζητημάτων», αν και η εταιρεία δεν εξήγησε γιατί οι πρωτοβουλίες αυτές ξεκίνησαν όταν το θέμα είχε ήδη προκύψει.

Η Nissan έχει αναθέσει σε μια δικηγορική εταιρεία να διερευνήσει το ζήτημα και να εφαρμόσει τα δικά της προληπτικά μέτρα για να διασφαλίσει ότι παρόμοιο θέμα δεν θα συμβεί στο μέλλον.

Η Nissan διευκρίνισε ότι κανένα από τα αυτοκίνητά της δεν αποκλίνει από τα διαφημιστικά στοιχεία οικονομίας καυσίμου και εκπομπών ρύπων και ότι θα συνεχίσει να αναζητά περιοχές μη συμμόρφωσης, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα εάν εντοπισθούν περισσότερες.

Το παράπτωμα αφορούσε μόνο αυτοκίνητα που κατασκευάζονταν στην Ιαπωνία, ωστόσο η Nissan παραδέχτηκε πέρυσι ότι μια προηγούμενη διαδικασία δοκιμών πραγματοποιείτο εσφαλμένα εδώ και δεκαετίες. Κάτι που οδήγησε σε ανάκληση 1,2 εκατ. αυτοκινήτων σε ολόκληρη την Ιαπωνία.

[Πηγή Reuters]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube