ΝHTSA: Όσοι δε συμμορφωθούν, θα το πληρώσουν ακριβά

ΝHTSA: Όσοι δε συμμορφωθούν, θα το πληρώσουν ακριβά

O NHTSA έκανε γνωστό ότι θα επιβάλλει υψηλότατες κυρώσεις σε όσες αυτοκινητοβιομηχανίες δεν ανταποκριθούν στις νέες περιβαλλοντικές ρυθμίσεις.

Βαρύ θα είναι το τίμημα για τις αυτοκινητοβιομηχανίες που δε θα συμμορφωθούν με τις νέες περιβαλλοντικές νόρμες που θα τεθούν σε ισχύ άμεσα στις ΗΠΑ. Μάλιστα, οικονομικοί κύκλοι της αγοράς κάνουν λόγο για ποσά σε πρόστιμα που δύναται να ξεπεράσουν και το 1 δισ δολάρια ετησίως! 

Η προηγούμενη κυβέρνηση υπό τις οδηγίες του Προέδρου Donald Trump είχε καθυστερήσει επίτηδες –όπως αναφέρουν οι κακές γλώσσες-  τη ψήφιση των νέων νόμων που θα υπερδιπλασίαζαν τα πρόστιμα και τις κυρώσεις για τους κατασκευαστές εκείνους που δε θα ανταποκρίνονταν στη νέα –οικολογική- τάξη πραγμάτων. Αναφερόμαστε σε νόμους οι οποίοι έχουν εκπονηθεί το 2016 και το 2019. 

Σύμφωνα λοιπόν με αυτούς τους νόμους για κάθε γραμμάριο βλαβερών ρύπων πάνω από τα επιτρεπτά όρια το πρόστιμο θα αυξηθεί από τα 5,50 δολάρια που ήταν μέχρι σήμερα στα 14 δολάρια! 

CO2

Κερδισμένη από όλη αυτή την ιστορία θα είναι δίχως άλλο η Tesla. Η αμερικανική φίρμα της οποίας τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν επιβαρύνουν με βλαβερούς ρύπους κατά την κίνηση τους το περιβάλλον έχει ζητήσει επιτακτικά την άμεση θέσπιση αυτών των νόμων. Από την άλλη βέβαια για να λέμε και τα πράγματα με το όνομα τους κερδισμένη θα είναι ούτως η άλλως η Tesla είτε επισημοποιηθούν άμεσα οι νέοι νόμοι είτε όχι. Γιατί μη ξεχνάμε πως η αμερικανική φίρμα πωλεί πιστώσεις ρύπων σε διάφορους κατασκευαστές γεμίζοντας τα ταμεία της άκοπα με μπόλικο χρήμα. 

Η ψήφιση και επικύρωση αυτών των αλλαγών είναι ζήτημα χρόνου. Το παιχνίδι όλο παίζεται στο γεγονός εάν οι νέοι αυτοί νόμοι θα έχουν αναδρομική ισχύ, πιάνοντας στις δαγκάνες τους και μοντέλα που κατασκευάστηκαν τόσο το 2016 όσο και το 2019! Σε περίπτωση που ισχύσει κάτι τέτοιο θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα για την πλειονότητα των κατασκευαστών και όχι μόνο για τις εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στην αγορά των ΗΠΑ.  
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube