Μια Ferrari 488 στις μπαριέρες του Estoril [video]

Μια Ferrari 488 στις μπαριέρες του Estoril [video]

Δείτε μια Ferrari 488 με σπασμένα φρένα να περνάει ξυστά από μια 458 Speciale και να καταλήγει αφρενάριστη πάνω στα λάστιχα της μπαριέρας στην πίστα του Estoril

Μερικές φορές τα μαθήματα που παίρνουμε από ένα track day είναι  πολύτιμα αλλά στοιχίζουν πολύ ακριβά σε αυτούς που τα παραδίδουν.

Σίγουρα αυτή είναι η περίπτωση του ατυχήματος της Ferrari 488 που διαλύθηκε στις μπαριέρες της πίστας του Estoril στην Πορτογαλία πριν από δύο ημέρες. Ανεπίσημες αναφορές υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη 488 είχε βλάβη στα φρένα. Το εντυπωσιακό είναι πως οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως πριν μπει στην πίστα η συγκεκριμένη 488 είχε επισκεφθεί τον τοπικό ντήλερ για συντήρηση στα φρένα. Πάντως ο οδηγός της Ferrari φαίνεται πως τη γλίτωσε με έναν πολύ ελαφρύ τραυματισμό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Δοκιμάζουμε τη Ferrari 488 Spider


Από εδώ και πέρα οι γνώμες για την εξέλιξη του ατυχήματος διίστανται. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο οδηγός της 488, ο οποίος λένε ότι είναι επαγγελματίας οδηγός αγώνων, κατάφερε να αποφύγει τη σύγκρουση με την 458 Speciale και να ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις από την αναπόφευκτη έξοδο. Λένε λοιπόν πως ο οδηγός της 488 επίτηδες περνάει στην εσωτερική της στροφής για να αποφύγει την 458.

Μόλις την προσπερνάει το αυτοκίνητο περνάει με το πλάι όλη την αμμοπαγίδα για να χτυπήσει με όσο το δυνατό μικρότερη ταχύτητα στη μπαριέρα. Η άλλη εκδοχή είναι ότι όλη η εξέλιξη από ένα σημείο και μετά ήταν απολύτως τυχαία. Όποια κι αν είναι η πραγματικότητα, το αποτέλεσμα ήταν το καλύτερο δυνατό: απεφεύχθη η σύγκρουση και η 488 έπαθε τις μικρότερες δυνατές ζημιές, αν λάβει κανείς υπόψη την ταχύτητα της σύγκρουσης. Αυτό τουλάχιστον δείχνει η πρώτη φωτογραφία μετά την «επαφή» του με τις μπαριέρες.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube