Mercedes GL κόβει στα δύο βυτιοφόρο! [video]

Mercedes GL κόβει στα δύο βυτιοφόρο! [video]

Θα έλεγε κανείς ότι ένα επιβατικό τζιπ δεν θα είχε καμία τύχη απέναντι σε μια νταλίκα. Όλα όμως εξαρτώνται από τη γωνία της σύγκρουσης.

Αν τα δύο οχήματα συγκρούονταν μετωπικά, το τζιπ θα έλιωνε και το βυτιοφόρο, ψηλό και με πολλαπλάσια μάζα, θα πάθαινε μικρή ζημιά.

Στο συγκεκριμένο video όμως, ο Κινέζος –τι άλλο;– οδηγός της Mercedes-Benz GL-Class εμβόλισε το βυτιοφόρο. Κάθετα, με μεγάλη ταχύτητα και σε ένα «αδύνατο σημείο»: στη μέση του βυτίου, που ήταν και άδειο. Η μάζα του δηλαδή ήταν σχετικά μικρή και το βέλος του ανοίγματος μεγάλο ανάμεσα στους άξονες.

Πάρτε τον χαρτονένιο, κυλινδρικό πυρήνα από ένα ρολό κουζίνας, στηρίξτε τα δυο άκρα του σε δύο χοντρά βιβλία και δώστε του μια στη μέση με ένα μαχαίρι φαγητού, από αυτά που δεν κόβουν. Ο χαρτονένιος κύλινδρος, δεχόμενος τη συγκεντρωμένη πίεση από το μαχαίρι, θα τσακίσει. Όπως ακριβώς τσάκισε το βυτίο υπό την πίεση του τζιπ. Και όπως μπορεί να τσακίσει ένα αυτοκίνητο αν εμβολιστεί από μια μοτοσικλέτα (βλ. φωτογραφία).

Επειδή το βυτίο τσάκισε απορροφώντας την ενέργεια της σύγκρουσης, μπορεί και ο Κινέζος οδηγός της GL να γλίτωσε τελικά, αφού οδηγούσε ένα αυτοκίνητο με ισχυρή, μελετημένη δομή και όλον τον εξοπλισμό παθητικής ασφάλειας. Αν ξαναοδηγήσει, ελπίζουμε να έχει τουλάχιστον μάθει να μην προσεγγίζει τις διασταυρώσεις με τόσο μεγάλη ταχύτητα…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube