Mercedes-Benz: Οι πωλήσεις μειώθηκαν, τα κέρδη αυξήθηκαν

Mercedes-Benz: Οι πωλήσεις μειώθηκαν, τα κέρδη αυξήθηκαν

Η Mercedes-Benz σημείωσε πτώση στις πωλήσεις της κατά 5% τη χρονιά που μας πέρασε ωστόσο τα πολυτελή μοντέλα της φίρμας όπως η G και η S-Class καθώς επίσης και οι θυγατρικές φίρμες, Maybach και AMG, έσπασαν ταμεία!

Η Mercedes-Benz μπορεί να απώλεσε το 5% των πωλήσεων της (2.093.476 ταξινομήσεις) τη χρονιά που μας πέρασε ωστόσο η γερμανική φίρμα κάθε άλλο παρά απογοητευμένη πρέπει να είναι. Κι αυτό γιατί, μοντέλα όπως η G-Class και η S-Class σημείωσαν ιστορικά ρεκόρ πωλήσεων. Και έσωσαν την παρτίδα μόλις δυο αυτοκίνητα; Προφανώς και όχι. Συνέβαλλαν όμως σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση της κερδοφορίας της εταιρείας.

Τα εν λόγω μοντέλα της Mercedes-Benz είναι πολύ ακριβά στην κτήση -τουλάχιστον για εμάς τους κοινούς θνητούς- αλλά με μεγάλο περιθώριο κέρδους για την εταιρεία. Επομένως, η Mercedes-Benz ίσως και να «έσπρωξε» μέρος των ημιαγωγών που διέθετε στα ράφια της στην παραγωγή αυτών των οχημάτων και όχι κάποιων πιο εμπορικών με μικρότερο όμως περιθώριο κέρδους... 

Στη γλώσσα των αριθμών, η σκληροπυρηνική G-Class, επιλέχθηκε τη χρονιά που μας πέρασε από 41.174 καταναλωτές, αριθμός ρεκόρ στην ιστορία του μοντέλου από την original W460 του 1979 μέχρι σήμερα! Φανταστείτε τι έχει να συμβεί με την αμιγώς ηλεκτρική «Geländewagen» που έχει ανακοινωθεί ότι θα κυκλοφορήσει ανάμεσα μας το 2024. Δεν το λέμε εμείς, οι άνθρωποι της Mercedes-Benz το πιστεύουν.

Mercedes-Benz S-Class

Σε ότι αφορά τη ναυαρχίδα της φίρμας, την S-Class, ταξινομήθηκαν 87.064 νέα μοντέλα το 2021 που σημαίνει άνοδος 40% σε σχέση με το 2020. Εξ' αυτών, το 1/3 (ποσοστό υψηλότερο του 35%), πουλήθηκε στην Κίνα. Η Maybach είδε επίσης τις πωλήσεις της να αυξάνονται κατά 50% (15.730 ταξινομήσεις), ενώ και η AMG αύξησε το μερίδιο της κατά 16,7%, κλείνοντας τη χρονιά στις 145.979 νέες ταξινομήσεις.

Mercedes-Benz EQS

Τα plug-in hybrid μοντέλα της Mercedes-Benz αύξησαν και αυτά τις πωλήσεις τους κατά 69,3% σε 227.458 ταξινομήσεις, ενώ τα αμιγώς ηλεκτρικά, έσπασαν το φράγμα των 99.000 πωλήσεων. Η Mercedes-Benz μάλιστα ανακοίνωσε πως για τη νέα EQS έχουν κάνει ήδη «κράτηση» περισσότεροι από 16.000 πελάτες, κυρίως από τις ΗΠΑ αλλά και την Κίνα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube