Lancia: Πουλάει περισσότερο από την Alfa Romeo το 2019!

Lancia: Πουλάει περισσότερο από την Alfa Romeo το 2019!

Η Lancia δραστηριοποιείται μόνο στην Ιταλία, πουλώντας το Ypsilon με μεγάλες εκπτώσεις. Αυτό είχε ανεπιθύμητες συνέπειες, καθώς πούλησε περισσότερα αυτοκίνητα στην Ευρώπη το α’ 6μηνο από την Alfa Romeo.

Οι πελάτες των premium μοντέλων αγαπούν την καινοτομία, την τεχνολογία και τις ανανεώσεις και η άφιξη αυτοκινήτων όπως η BMW 3 Series ή το Volvo S60 έκοψε την τύχη της Alfa Romeo Giulia, της οποίας οι πωλήσεις μειώθηκαν τους τελευταίους μήνες. Η άμεση συνέπεια ήταν η μείωση του όγκου πωλήσεων της Alfa Romeo στην Ευρώπη: Η μιλανέζικη φίρμα πούλησε μόλις 29.187 αυτοκίνητα κατά το α’ 6μηνο του έτους, σημειώνοντας πτώση 42% σε σχέση με το αντίστοιχο 6μηνο του 2018.

Το νούμερο αυτό τη φέρνει 5.500 αυτοκίνητα πίσω από τη… Lancia. Ο Τορινέζος κατασκευαστής δεν είναι κενός δραστηριότητας, καθώς συνεχίζει να πουλάει το Ypsilon, αλλά μόνο στην Ιταλία. Μια απόφαση που ελήφθη πριν από αρκετά χρόνια και διατηρήθηκε και για το 2019. Μάλιστα, οι τεράστιες εκπτώσεις που προσφέρει η Lancia στην Ιταλία έχουν το θετικό αντίκτυπό τους, καθώς οι πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 28%.

Στην Alfa Romeo, εάν και η Stelvio περιορίζει τις απώλειες, η Giulia αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες, καθώς οι πωλήσεις της μειώθηκαν κατά το ήμισυ μεταξύ του α’ 6μήνου του 2018 και του α’ 6μήνου του 2019. Η Giulietta και αυτή συνεχίζει επίσης να χάνει έδαφος, ενώ η MiTo πλέον δεν υφίσταται.

a;lfa romeo

Σύμφωνα με τους συναδέλφους μας στο Fiatgroupworld, η πτώση της Alfa Romeo οφείλεται στην απότομη πτώση των ταξινομήσεων, αλλά και στον αδυσώπητο ανταγωνισμό, ιδίως στις κατηγορίες με τις premium μπερλίνες και τα SUV.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube