Lamborghini: Οι πωλήσεις απογειώνονται και η αποκλειστικότητα κινδυνεύει

Lamborghini: Οι πωλήσεις απογειώνονται και η αποκλειστικότητα κινδυνεύει

Η Lamborghini επιβεβαιώνει ότι ήδη έφτασε στο μαξιμουμ της παραγωγής της Urus. Και παρά την περίοδο αναμονής που φτάνει τον ένα χρόνο, η Sant’Agata αρνείται να αναθεωρήσει τον ρυθμό προς τα πάνω.

Η Lamborghini βρίσκεται σε θέση παρόμοια με αυτή της Ferrari, πριν από τέσσερα χρόνια. Εκείνη την εποχή, ο Sergio Marchionne, επικεφαλής του ομίλου FIAT, ανακοίνωσε ότι ήθελε να πιάσει 10.000 ετήσιες πωλήσεις για το cavallino rampante, ερχόμενος σε πλήρη διαφωνία με το αφεντικό της Ferrari, Luca di Montezemolo. O οποίος ήθελε πάση θυσία να διασφαλίσει την αποκλειστικότητα των προϊόντων του Maranello.

Σήμερα, η Lamborghini αντιμετωπίζει πωλήσεις ρεκόρ χάρη στο SUV της, την Urus, η οποία διπλασίασε τα ετήσια στοιχεία πωλήσεων της Sant’Agata Bolognese. Επίδοση που συνοδεύεται από ήδη κορεσμένη παραγωγή της Urus, την ίδια στιγμή που χρειάζεσαι σχεδόν έναν χρόνο για να παραλάβεις το αυτοκίνητο.

Για τη Lamborghini δεν τίθεται θέμα αύξησης στο ρυθμό παραγωγής για την επίτευξη μεγαλύτερου όγκου. Ακόμα κι αν ο πειρασμός είναι μεγάλος, ο επικεφαλής Stefano Domenicali επιβεβαίωσε ότι εάν η Lamborghini έπρεπε να διαθέσει επιπλέον χώρο στο ιταλικό εργοστάσιο, θα ήταν απλώς για να μειώσει το χρόνο παράδοσης. Ο Domenicali φοβάται την απώλεια της αποκλειστικότητας για τη φίρμα του Ταύρου και την υποχώρηση των υπολειμματικών αξιών στις μεταχειρισμένες Lambo καθώς αυξάνονται οι πωλήσεις.

Εφέτος, η Lamborghini αναμένεται να φτάσει τις 8.500 πωλήσεις παγκοσμίως. Δυνατό νούμερο που δείχνει ότι τα SUV είναι πανάκεια, κηρύσσοντα το ευαγγέλιον της εμπορικής βασιλείας και θεραπεύοντα πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν… Τόσο για τους μαζικούς και premium κατασκευαστές όσο και για τις εμβληματικές φίρμες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube