«Καμπανάκι» από την Angela Merkel για την έλλειψη microchip

«Καμπανάκι» από την Angela Merkel για την έλλειψη microchip

Η Ευρώπη κινδυνεύει να χάσει την ανταγωνιστικότητά της επισημαίνει η γερμανίδα Καγκελάριος. 

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, εξέφρασε την ανησυχία της για το γεγονός ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να κατασκευάσει microchip και μπαταρίες που χρειάζονται για να καταστεί ανταγωνιστική τόσο στην παραγωγή αυτοκινήτων όσο και έξυπνων συσκευών.

Η Merkel δήλωσε ότι η Ευρώπη κινδυνεύει να μείνει πίσω στην παραγωγή των συγκεκριμένων ανταλλακτικών, απαραίτητων για την αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς αυτή έχει πλέον μπει για τα καλά στην επoχή της ηλεκτροκίνησης. 

H παγκόσμια έλλειψη microchip έχει πλήξει σκληρά τις αυτοκινητοβιομηχανίες καθώς οι εταιρείες που τα παράγουν έριξαν στη διάρκεια της πανδημίας το βάρος στα smartphones και τους υπολογιστές, συσκευές που σημείωσαν έκρηξη πωλήσεων λόγω της καραντίνας και της τηλεργασίας. 

Η γερμανίδα Καγκελάριος σημείωσε πως η εξάρτηση της Ευρώπης από τους ασιάτες κατασκευαστές είναι άκρως ανησυχητική και πρέπει άμεσα να βρεθεί τρόπος αυτή να πάψει να υφίσταται. 

Έως ότου η Ευρώπη μπορέσει να έχει επαρκή δική της παραγωγή, η εμπειρία από την πανδημία έδειξε πως τα συμβόλαια προμήθειας από τις ασιατικές χώρες πρέπει να γίνουν πολύ πιο αυστηρά.  

Την ίδια στιγμή υπάρχει ένας ευρύς προβληματισμός για το πόσο συμφέρον είναι να αναπτυχθεί η παραγωγή των συγκεκριμένων microchip σε πολλές χώρες καθώς το τελικό κόστος - όπως λένε αναλυτές- θα είναι πολύ μεγαλύτερο. 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δημιουργήσει μια νέα συμμαχία για να υποστηρίξει την τοπική παραγωγή και ανάπτυξη microchip για να μειώσει την εξάρτηση από ξένους προμηθευτές, την ώρα που ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, μίλησε για μια επένδυση $50 δισ. για την ενίσχυση της αντίστοιχης παραγωγής στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube