Καλέστε ένα drift taxi για την κούρσα της ζωής σας! [video]

Καλέστε ένα drift taxi για την κούρσα της ζωής σας! [video]

Όχι βέβαια για Κολιάτσου-Παγκράτι μέσω του 11888, αλλά στην ειδική πίστα Ebisu με επαγγελματία drifter στο τιμόνι.

Να το ξεκαθαρίσουμε εξαρχής: Μη νομίσετε ότι θα δείτε την Αθήνα από τα πλαϊνά παράθυρα. Θα πρέπει να ταξιδέψετε στην Ιαπωνία για να ζήσετε την εμπειρία, αλλά αν βρεθείτε εκεί, αξίζει.

Τη μοναδική αυτή εμπειρία λοιπόν μπορείτε να την έχετε –αντί ενός αντιτίμου φυσικά– στo φημισμένo Ebisu Circuit, που δεν έχει μία αλλά επτά διαφορετικές πίστες και δύο skid pads για όσους θέλουν και μπορούν να κινούνται με το πλάι. Εκεί γίνονται διάφορες σχετικές εκδηλώσεις όλο το χρόνο, συμπεριλαμβανομένου του Ιαπωνικού D1 Grand Prix.

Τις μέρες όμως που δεν γίνονται εκεί προγραμματισμένες εκδηλώσεις, οι πίστες είναι ανοικτές για το κοινό, όπως περίπου στο Nürburgring. Και όπως στο ’Ring, υπάρχει και υπηρεσία «Ταξί», με την οποία μπορείτε να να κάνετε τις διαδρομές με τις πόρτες – αν δεν σας νοιάζει να είστε επιβάτες. Δείτε το video γύρισε ο YouTuber Alexi, και σίγουρα θα θέλετε κι εσείς να… καλέσετε ταξί.

Για τους drifters του… καναπέ, λοιπόν, η πίστα διαθέτει 4θυρα Toyota JZX110, στο σωστό χρώμα και με τα σωστά διακριτικά των γιαπωνέζικων ταξί. Είναι όμως φτιαγμένα για να αποδίδουν κάπου 450 άλογα, και πέρα από το απαραίτητο μπλοκέ και το υδραυλικό χειρόφρενo, είναι εφοδιασμένα και με τέσσερα καθίσματα μπάκετ ώστε να μπορούν να φιλοξενήσουν με ασφάλεια τρεις επιβάτες. Και βέβαια, στο εμπρός δεξί μπάκετ δεν κάθεται οποιοσδήποτε ταρίφας, αλλά ένας επαγγελματίας drifter. Με αυτόν στο τιμόνι θα χαρείτε από «ντόνατς» στο skid pad μέχρι παντιλίκια διαρκείας στις πίστες χαμηλής και υψηλής ταχύτητας – οι οποίες περιλαμβάνουν και το θεόστενο σιρκουί Touge που είναι σαν επαρχιακός με φουρκέτες και πραγματικά σε ψαρώνει, αφού, όπως λέει ο οδηγός, εύκολα μπορεί να βρεθείς ανάσκελα. Και οι οδηγοί δεν πάνε λάου-λάου, αλλά του δίνουν και καταλαβαίνει…

Πόσο κοστίζει αυτή η μοναδική εμπειρία; Περιέργως, δεν σας γδύνουν. Μία ώρα «βόλτας» με το drift taxi χρεώνεται 25.000 γιεν, συν άλλα 500 για την ασφάλιση. Μιλάμε δηλαδή για μόνο 205 ευρώ – και όχι το άτομο, αλλά ολόκληρη η «κούρσα»! Το μόνο που πάει με το άτομο είναι η ασφάλιση, οπότε αν πάτε εκεί με δύο φίλους σας, θα πληρώσετε μόλις 71 ευρώ ο καθένας!

Το μόνο κακό είναι ότι δεν μπορείτε να εμφανιστείτε εκεί και να κάνετε τη βόλτα. Πρέπει να έχετε από πριν επικοινωνήσει με την πίστα για να κλείσετε θέση, αφού –αναμενόμενα– πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να ζήσουν αυτή την εμπειρία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube